Prințesa Maria Tereza de Bourbon-Parma a murit din cauza COVID-19

Who-is-Maria-Teresa-the-first-deceased-princess-of-the-coronavirus.img_.jpeg

foto: web24.news

Prințesa Maria Teresa Bourbon-Parma , a murit la Paris, la vârsta de 86 de ani, după ce a fost infectată cu coronavirus. Anunțul a fost făcut de nepotul său, prințul Charles de Bourbon-Parma. Liberă și independentă, nu se căsătorise niciodată, nu avea copii și trăia mereu singură.

Maria Teresa a fost vărul regelui Felipe al VI-lea al Spaniei și a fost cunoscută cu porecla de „prințesă roșie” pentru activitatea politică neobosită din Spania împotriva dictaturii francize, în special, alături de minerii din Asturie.

Maria Teresa de Bourbon-Parma era deosebit de mândră de porecla pe care i-a dat-o Caudillo Francisco Franco, care a alungat-o din Spania și a forțat-o să se exileze la Paris pentru angajamentul său de a apăra valorile fundamentale ale democrației.

Maria Teresa de Bourbon-Parma a fost a treia fiică a prințului Xavier de Bourbon-Parma, o pretendentă carlistă la tronul spaniol până la abdicarea ei în 1975, de Madeleine Yvonne din Bourbon-Busset. În același timp, a fost sora Ducelui de Parma și a Prințului Piacenza, prințul Carlo Ugo di Borbon-Parma și mătușa actualului duce, Prințul Carlo Saverio di Borbone Parma.

Top