Publicat la 2021-05-16

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Pregătirile pentru cursa de ciclism HospicesBikeTour 2021, în toi. Participanții testează traseul

2 min read

A fost dat start pregătirilor pentru evenimentului sportiv „HospicesBikeTour”, ediția 2021. Evenimentul este organizat de Hospices of Hope Moldova, cu scopul de a strânge fonduri în vederea dezvoltării rețelei Hospices of Hope Moldova și pentru oferirea serviciilor de îngrijire paliativă în raioanele Orhei, Taraclia, Soroca și Ocnița.

Pe data de 15 mai a avut loc primul antrenament de pregătire, pentru cursa de 4 zile ce se va desfășura în luna septembrie. Participanții și-au dat întâlnire la sediul ambasadei României la Chișinău. Sportivii amatori, dar și profesioniști ori cei care vor să contribuie la cauza nobilă, sunt nevoiți să parcurgă o distanță de 30 km până în satul Peresecina, orașul Orhei, unde bicicliștii vor fi întâlniți de beneficiarii evenimentului.


Hospices Bike Tour este un eveniment anual, dedicat iubitorilor de ciclism care doresc să îmbine sportul cu o cauză care merită susținută. Astfel, în acest an fiecare dintre participanți, pe lângă invitarea de a parcurge peste 400 km pe bicicletă, prin văi și dealuri, este provocat să colecteze și 500 EUR pentru bolnavii incurabili din regiunile Republicii Moldova. Astăzi a fost dat start lansării pregătirilor pentru cursa din septembrie, și primul antrenament, la care au participat 8 cicliști. Evenimentul se va desfășura pe perioada 2-5 septembrie 2021, traseul având o distanță de 440 km. Persoanele ce necesită îngrijire paliativă sunt depistate prin asistentul social și Medicul de familie, care redirecționează cazurile către prestatorul de servicii de îngrijire paliativă, care sunt Aripile Speranței din raionul Orhei și face parte din rețeaua Hospices of Hope Moldova”, declară echipa Hospices of Hope Moldova.

Sursă foto: Sursa: Hospices of Hope Moldova

În acest an, suma totală care se dorește a fi colectată este de 30 de mii de euro. Banii vor fi direcționați pentru dezvoltarea și prelungirea serviciilor gratuite de îngrijire paliativă din cadrul echipelor mobile care fac parte din Rețeaua Hospices of Hope Moldova în regiunile Orhei, Soroca, Taraclia și Ocnița.

Scopul principal al evenimentului este de a colecta fonduri pentru a susține dezvoltarea serviciilor gratuite de îngrijire paliativă din cadrul echipelor mobile care fac parte din Rețeaua Hospices of Hope Moldova în regiunile Orhei, Soroca, Taraclia și Ocnița”, susține Ludmila Hițuc, voluntară în cadrul evenimentului Hospice of Hope Moldova.

Sursă foto: Hospices of Hope Moldova

Amintim că, doritorii de a participa la eveniment pot să completeze formularul de participare pe site-ul: https://hospicesofhope.md/ro/formular-2021.

AUTOR: Ion Borșci, student, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.