Petru Lucinschi: “Nu se caută modalitatea de întoarcere a banilor în ţară, dar se caută… nume sonore”

Petru-Lucinschi-explica-de-unde-are-bani-Am-vandut-o-vila-si-un-apartament-la-Moscova-VIDEO-55202-1552550954.jpg

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, a fost citat vineri, 27 septembrie, la Procuratura Anticorupţie, unde i s-ar fi înaintat învinuirea precum că ar face parte dintr-un „grup organizat infracţional”. Fostul şef de stat consideră învinuirea ilegală şi lipsită de orice suport juridic, fapt pentru care a respins-o cu vehemenţă, transmite IPN.

„Judecând după amploarea pe care a luat-o informaţia respectivă, am impresia că nu se caută modalitatea de întoarcere a banilor în ţară, dar se caută „nume sonore” – expresia domnului Slusari. Resping orice acuzaţie şi încă o dată declar că de la „Unibank” niciodată n-am luat şi nu am votat niciun credit, n-am primit dividente, nici n-am măcar un cont bancar la această bancă. Mai mult, n-am păşit niciodată pragul instituţiei date”, menţionează Petru Lucinschi într-o declaraţie remisă presei.

Fostul preşedinte susţine că va colabora cu ancheta, iar în zilele apropiate urmează să prezinte informaţiile care confirmă nevinovăţia sa. „Acţiunile respective m-au convins, încă o dată, că e vorba de atacuri orchestrate împotriva familiei mele. Acestea au început cu un dosar la comandă împotriva feciorului meu Sergiu, în România, au continuat în privinţa altui fecior, Chiril (cazul lui este binecunoscut) şi iată că s-a ajuns şi la persoana mea. Scopul este de a-mi denigra şi a compromite imaginea. Însă, sunt convins că adevarul, mai devreme sau mai târziu, va ieşi la iveală”, mai menţionează Petru Lucinschi.

Top