PESTE 200 DE VINURI DE MOLDOVA, DEGUSTATE LA VERNISAJUL VINULUI

3.png

Vinul roșu sec Serendipity de la Et Cetera, Chi Vintage Spumant Clasic Brut de la Cimișlia Wineries sau Alb de Merlot de la Gogu Winery – sunt doar câteva dintre nouătățile Vernisajului Vinului din această iarnă. 

De această dată la Vernisajul Vinului, ajuns la cea de-a IX-a ediții, care va avea loc pe 21 decembrie la Palatul Republicii, sub genericul „Vernisaj Efervescent”. 36 de companii vinicole din Republica Moldova, dintre care 26 de producători mari și 10 producători mici, vor fi reuniți sub umbrela brandului de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”. Acestea vor încânta cu o selecție de circa 200 de vinuri de calitate, dintre care 30 vinuri noi.

Vernisajul va găzdui două masterclass-rui prezentate de somelierul de talie internațională Vitalie Kovach. Un seminar va fi destinat reprezentanților HoReCa iar cea de-a doua degustare va fi dedicată publicului larg și se va axa mai mult pe creșterea culturii consumului conștient de vinuri, dar și pe alegerea corectă a vinului pentru bucatele servite. Prețul pentru masterclass este de 80 de lei.

Oaspeții Vernisajului se vor bucura de o atmosferă deosebită, ne asigură organizatorii. La intrare vor fi întâmpinați cu pahare de vin spumant, iar pe durata evenimentului va funcționa un „Champaign Bar” cu trei tipuri de cocktailuri, realizate pe bază de vinuri spumante.

Degustațiile de vinuri se vor desfășura pe fundalul melodiilor tematice de sărbători, interpretate de două colective muzicale corale, precum și de trupa „Big Flash Band”, scrie diez.md.

AUTOR: Alexandra Șaiman, reporter MOLDOVA 9

Top