Publicat la 2020-11-02

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Pătuțurile evolutive pentru copii – lucruri pe care trebuie să le știe fiecare

3 min read

Ești proaspăt devenit părinte? Te gândești unde să-ți culci copilul, astfel încât să-l ai mereu alături sau să-l poți observa pe îndelete? Nu mai este cazul să jertfești patul matrimonial și să-ți alungi soțul ca să dormi lângă cel mic. Acum ai posibilitatea să achiziționezi un pat pentru copii care se modifică simultan cu creșterea celui mic. Ce semnifică termenul de co-sleeping și cum să alegi un pătuc evolutiv bun? Răspunsurile la această întrebare ți le oferă specialiștii magazinului online pentru copii Mamico.

Co-sleeping: răsfăț sau necesitate?

Încă din primele clipe de viață, fiecare bebeluș nimerește în atenția constantă a proaspeților părinți. Acest lucru presupune monitorizare atentă și un somn superficial pentru adulți. Ca să fie cât mai ușoară această perioadă, unii părinți apelează la somnul împreună, sau așa zisul co-sleeping. Termenul presupune că părinții și copiii împart același spațiu sau spații apropiate de somn.

Tradiția vine din Japonia, unde copiii sunt învățați să aibă o relație extrem de apropiată cu părinții, iar co-sleepingul este o soluție foarte potrivită în acest sens. Acest mecanism permite consolidarea relațiilor dintre părinți și copii, somnul devine mai odihnitor și mai de durată. Totodată, atât bebelușul, cât și părinții își aranjează comod regimul de odihnă, ceea ce pe termen lung este mai mult decât benefic.

Cum aleg un pătuc evolutiv bun?

 Pentru început alege modelul care se potrivește cel mai bine spațiului din dormitorul tău. Dacă optezi pentru varianta de co-sleeping, atunci trebuie să alegi patul pentru copil ținând cont de înălțimea dormitorului și de cât de ușor îți va fi să ajungi la bebeluș.

Optează pentru un pătuc care va putea fi extins sau mărit odată cu creșterea copilului, mai ales că acest proces se derulează destul de rapid și un astfel de mobilier îți va economisi bani și va fi util o perioadă îndelungată de timp.

Pătucul trebuie să fie realizat din materiale calitative, fie că este vorba de lemn, plastic sau metal, acesta trebuie să fie sigur și rezistent, ușor de instalat și de utilizat. O atenție sporită necesită și salteaua pe care o vei utiliza, deoarece de ea va depinde cât de odihnit va fi copilul tău. Optează pentru o saltea ortopedică, deoarece aceasta va lua forma corpului celui mic și îi va permite organismului să crească corect chiar și în somn. Evident, există diferite tipuri de saltele, cum ar fi cele cu arcuri, care nu trebuie să fie prea dure, sau cea cu spumă de memorie, toate fiind potrivite, dacă țin cont de anatomia copilului.

Concluzionând, alegerea unui pătuc ține neapărat de necesitățile fiziologice ale copilului tău. Nu uita că acesta își poate petrece de la 10 până la 16 ore în somn, zilnic, mai ales în primul an de viață, iată de ce patul va fi un element indispensabil pentru dânsul.

Dacă nu ești sigur ce model să alegi sau ai dubii față de marca produsului, apelează chiar acum specialiștii magazinului online pentru bebeluși Mamico și fii sigur că somnul copilului tău este pe mâini bune.

Mamico – cu drag pentru copilul tău!

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.