PACT NAȚIONAL! TIMOFTI, STRELEȚ ȘI CANDU CHEAMĂ LA DIALOG

16.jpg

Primele persoane în stat, președinteșe țării, Nicolae Timofti, premierul, Valeriu Streleț, și șeful Legislativului, Andrian Candu au semnat un PACT NAȚIONAL, intitulat PENTRU MOLDOVA.

Prin acest apel public se cere implicarea clasei politice și a societății civile pentru identificarea în comun a soluțiilor de rezolvare a disputelor și de ieșire din impasul în care se află astăzi Republica Moldova. Autoritățile invită sectorul asociativ civic, clasa politică, mediul academic, asociațiile de creație, partenerii sociali (sindicatele și patronatele) și alți actori publici relevanți să participe la lansarea unui dialog deschis, menit să pună bazele unei platforme comune, pentru a consolida societatea și a crea condiții pentru dezvoltarea stabilă a țării.

“Pentru a demonstra voință și deschiderea în vederea soluționării problemelor constatate, acționând în spiritul responsabilității pentru soarta țării și a cetățenilor săi, noi, ca reprezentanți ai celor mai importante instituții ale statului, vom semna, pe platforma de dialog creată, un Pact social intitulat “Pentru Moldova”, se arată în Apelul semnat de primele persoane în stat. Prima întrunire a membrilor platformei de dialog creată este preconizată pentru data de 13 octombrie.

AUTOR: Alexandra Șaiman, reporter MOLDOVA 9

 

Top