Publicat la 2020-10-13

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Orele de laborator de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, desfășurate în aer liber

2 min read

Pandemia a schimbat mersul lucrurilor, sistemul educațional s-a adaptat la o nouă realitate, iar facultățile și-au resetat conținuturile în funcție de specificul acestora.

Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a optat pentru desfășurarea orelor de laborator într-un mod creativ, în aer liber.

Astăzi, invitatul a fost ANDRIANO MARIAN, fondatorul Moldovan National Youth Orchestra. Protagonistul le-a povestit studenților anului III, despre proiectul și actul artistic din Republica Moldova, despre tendințele și provocările din sfera culturală, cât și despre hibridizarea culturii și livrarea unui altfel de produs cultural publicului consumator.

Ludmila Rusnac, dr., lector universitar, prodecan:  “În contextul actual, ne-am propus să invităm la lecțiile de laborator, specialiști din mai multe domenii. Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a avut întotdeauna un specific aparte. Noi, mai mult ca alte facultăți avem nevoie de interacțiune, de ieșiri în teren, aceasta fiind caracteristic profesiei de jurnalist”.

Andriano Marian a relatat despre experința din afara țării, despre motivul pentru care s-a întors acasă și a lansat proiectului de suflet – Orchestra de Tineret din Republica Moldova.

“Am revenit la organizarea întâlnirilor cu personalități care au schimbat cursul domeniilor în care activează. Andriano Marian este o figură proeminentă nu doar pentru cultura din Republica Moldova. Viitorii jurnaliști pe care îi formăm, ar trebuie să interacționeze constant cu actanții din domeniul culturii, familiarizându-se cu fenomenele, mișcările și tendințele realității culturale, ca mai apoi să furnizeze un produs mediatic cultural de calitate”, a ținut să menționeze Laura Tugarev, dr., lector univ.

Întâlnirea s-a desfășurat în cadrul în cadrul modulului S.A. Reportajul.

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.