Publicat la 2021-08-23

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Orchestra Națională de Cameră a Republicii Moldova participă la Festivalul ”George Enescu” din București

1 min read

Orchestra Națională de Cameră a Republicii Moldova, alături de alte 32 de orchestre de top la nivel mondial, va participa la cea de-a XXV-a ediție a Festivalulului Internațional ”George Enescu”, desfășurat între 28 august și 26 septembrie la București și în mai multe orașe ale României.

Concertul Orchestrei Naționale de Cameră, sub bagheta prim-dirijorului Cristian Florea, având-o ca solistă pe talentata violonistă Maria Florea din Barcelona, se înscrie în seria ”Enescu și contemporanii” și va avea loc în data de 29 august, în Sala Auditorium, Muzeul Național de Artă din București. În program: Geroge Enescu, Intermezzi op. 12;  Maurice Ravel, Pavană pentru o infantă defunctă;  Edward Elgar, Serenada în mi minor pentru orchestră de coarde op. 20 șiJuan Manén, Concerto da camera nr. 2. op. A-24, pentru vioară și orchestră de coarde, în primă audiție în România.

Orchestra Națională de Cameră înscrie în palmaresul său trei participări în cadrul acestui prestigios eveniment muzical internațional: edițiile din 2011, 2015 și cea curentă.

Festivalul ”George Enescu” 2021 se desfășoară  sub sloganul „O istorie din iubire”, fiind dedicat celor 140 de ani de la nașterea marelui compozitor român, aniversare marcată pe 19 august.

Înainte de a lua drumul spre București, concertul va fi prezentat și în fața publicului chișinăuean, pe 26 august, ora 18:30, la Sala cu Orgă. Acest eveniment este consacrat  Zilei Independenței Republicii Moldova.

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.