Publicat la 2020-08-03

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

OPINIE DE PESTE PRUT: Săptămâna ciudată a politicii moldovenești

2 min read
Am trăit o săptămână tare ciudată în politica moldovenească. O săptămână în care unii lideri și-au arătat fața adevărată. Am văzut cum Igor Dodon l-a numit ”președinte” pe liderul de la Tiraspol. Asta înseamnă că el a recunoscut Transnistria. Adevărul este că nici Igor Dodon nu este președinte în adevăratul sens al cuvântului.
Ambii nu sunt altceva decât niște servitori ai intereselor Federaiei Ruse în regiune. Igor Dodon, de foarte multe ori, se comportă ca un ambasador al Rusiei. Eu cred că Rusia, cu un așa  președinte în  Republica Moldova, nici nu mai are nevoie de ambasadă. Poate să  o desființeze.
Ciudată  rămâne însă misterioasa vizită  a Maiei  Sandu la  Ambasada Federației  Ruse. Vă spun sincer că nu mă așteptam la așa ceva. Aceasta dă semne că vrea să se pună bine cu Rusia. Asta pentru că urmează alegerile. Maia  Sandu declară public că ea nu este împotriva Rusiei, ci împotriva corupției. Această afirmație, ținând cont  de faptul că  alegerile din Republica  Moldova au fost întotdeauna geopolitice, este oarecum ciudată.
Oare  ce vor spune aliații de la București? Mă refer la PNL. Sper ca actuala guvernare din România să nu facă aceleași greșeli pe care le-a făcut guvernarea PSD în materie de politică externă.
AUTOR: Paul Szasz Sebeș

***Nota Redacției: Materialul evocă exclusiv opiniile autorului și nu reflectă, neapărat, poziția portalului nostru informativ.

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.