Publicat la 2020-11-26

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

OPINIE DE PESTE PRUT: Ce facem cu România?

1 min read

Calendarul îmi aduce aminte că imediat vine 1 Decembrie – Ziua Națională a României. Marea Unire de la 1 Decembrie. Mi-e atât de greu, sincer vă spun, să vorbesc despre România Mare și Unire într- o Românie mică și dezbinată.

Soarta a făcut ca noi să pierdem Basarabia și Nordul Bucovinei. E adevărat că nici noi nu facem mare lucru, în momentul de față, pentru românii rămași acolo. În special, în nordul Bucovinei. Dacă soarta ne-a făcut să pierdem teritorii, clasa politică ne-a dezbinat. La asta a contribuit mult și mentalitatea noastră. Foarte cunoscută este opinia că dacă nu este român ortodox, nu îl votăm.

Nu contează faptul că omul este specialist într-un domeniu. Nu este român ortodox, nu e bun. Această mentalitate proastă s-a văzut la recentele alegeri locale.

România, din păcate ,nu face mai nimic pentru românii din Ucraina( Nordul Bucovinei, Transcarpatia, Nordul și Sudul Basarabiei) , Ungaria, Serbia( Voivodina și Valea Timocului), Bulgaria.

Mi-e greu să vorbesc despre Unire și Ziua Națională a României, când frații români de lângă noi plâng și nimeni nu-i ascultă.

AUTOR: Paul Szasz Sebeș

***Nota Redacției: Materialul evocă exclusiv opiniile autorului și nu reflectă, neapărat, poziția portalului nostru informativ

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.