OFICIAL: Facebook a şters peste 160 de conturi şi pagini false din spaţiul Republicii Moldova

reflectii-canadeze-facebook.jpg

Facebook-ul a șters circa 168 de conturi false, 28 de pagini și opt conturi de Instagram. Și asta pentru că paginile vizate prezentau un comportament neadecvat, care vizează persoanele din Republica Moldova, titrează newsroom.fb.com.

Facebook-ul explică că conturile identificate au apărut în Moldova pentru a duce în eroare cititorii, în preajma alegerile parlamentare care vor avea loc la data de 24 februarie.

Având în vedere viitoarele alegeri din Moldova, am vrut să explicăm oamenilor despre acțiunile pe care le-am efectuat și despre faptele pe care le cunoaștem astăzi. Administratorii de pagini și deținătorii de cont au postat despre știrile și problemele politice locale, cum ar fi educația în limba rusă sau limba engleză și reunificarea cu România. Ei au postat fotografii manipulatoare.

De asemenea, cei de la facebook susţin că peroanele aflate în spatele conturilor false de pe facebook ar fi o parte din angajații Guvernului din Moldova, care au încercat să-și ascundă identitatea, însă au fost descoperite.

Deși oamenii din spatele acestei activități au încercat să-și ascundă identitatea, analiza noastră a constatat că o parte din această activitate a fost legată de angajații Guvernului moldovean.

Deocamdată, reprezentanţii Guvernului de la Chişinău nu au venit cu vreo reacție la cele declarate de facebook.

REDACTOR: Diana Botnaru

Top