Publicat la 2017-04-06

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Observatorul Astronomic din Chișinău: altădată – ATRACȚIE, astăzi – RUINE // Reportaj VIDEO și FOTO

1 min read

Altădată – o atracţie a oraşului Chişinău, astăzi – adăpost pentru oamenii străzii sau un loc de joacă pentru tinerii, care încearcă să iasă din tipare. Observatorul Astronomic din Chișinău este într-o stare cu adevărat DEZASTRUOASĂ: pereţi dărâmaţi, ruine peste tot, piese dispărute peste noapte. Tot ce mai amintește că în inima Capitalei, care se vrea să fie europeană, a fost un Observator Astronomic este doar cupola unui bloc unde se aflau telescoapele. După cum arată, în scurt timp va dispărea și acesta.

Reporterii moldova9.com au realizat un reportaj video și fotografii prin care redau cu lux de amănunte un loc care, ani la rând zace în uitare și nimeni nu mai face nimic pentru a SALVGARDA acest obiectiv.

După ce a fost dat în exploatare acum 27 de ani, la Observatorul Astronomic erau organizate și cursuri de cercetare spațială. La ore veneau elevii liceului Real Republican. Obiectivul, în 2008, a trecut în subordinea Centrului de Tineret ARTICO.

Tot mai multe organizații au încercat să readucă la viață Observatorul, dar fără succes. Inițiative de salubrizare și amenajare a spațiului au fost. Rezultatele se pot observa în reportajul video și fotografiile realizate de echipa moldova9.com.

GALERIE FOTO:

 

*** Pozele sunt realizate de fotoreporterul moldova9.com Olga Nidzvețkaia

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.