Publicat la 2019-02-06

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Noutate pentru piața IT din Republica Moldova. Programul „Tekwill Travelers” va susține stratupurile IT din țară să devină cunoscute peste hotare

2 min read

Tinerii care au dezvoltat afaceri în domeniul IT pe parcursul ultimelor 3 ani vor putea să identifice mai multe oportunități de extindere a startupului prin participarea la programul „Tekwill Travelers”. Inițiativa are ca scop dezvoltarea afacerilor IT inițiate în Republica Moldova și consolidarea ecosistemului local de antreprenoriat.

„Tekwill Travelers” face parte din programul „Tekwill Ambassadors” și își propune să  susțină echipele și startupurile din Moldova ca să-și valorifice oportunitățile de business, oferindu-le posibilitatea să participle la evenimente, conferințe, expoziții, misiuni B2B tech din întreaga lume.

Proiectul  a fost lansată de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) cu susținerea financiară din partea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a Guvernului Suediei în cadrul proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill”, iar valoarea contribuțiilor pentru realizarea programului este subiect al disponibilității de fonduri din partea finanțatorilor.

În ultimii 3 ani,  Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC a susținut peste 200 antreprenori să se extindă pe piețele străine, să obțină investiții, să-și dezvolte abilitățile de business și să-și creeze conexiunile necesare.

În cadrul Programului „Tekwill Travelers” vor fi susținute echipele care dezvoltă afaceri în domeniul tehnologiei informației prin acoperirea următoarelor tipuri de cheltuieli:

  1. Taxa de participare la conferință și/sau
  2. Cheltuieli de transport/cazare, în valoare de până la 1000 USD/echipă
  3. Valoarea sumelor oferite poate fi mărită în funcție de relevanța / impactul preconizat al călătoriei.

* va fi solicitată prezentarea biletului de acces la eveniment și a vizei  (după caz) înainte de efectuarea plății pentru biletul/biletele avia.

Etapele programului:

Perioada de înregistrare în cadrul programului: 4 Februarie – 28 Februarie 2019

Perioada de evaluare a solicitărilor: 1 Martie – 15 Martie 2019

Perioada de implementare a programului: 1 Aprilie 2019 – 1 Aprilie 2020

 

Criterii de eligibilitate

Startuprile vor fi selectate conform următoarelor criterii:

–       Relevanța startupului pentru domeniul IT

–       Vârsta startup-ului de cel mult 3 ani

–       Definirea clară scopului de a participa la evenimentul ales

–       Coerența scopului, obiectivelor, activităților, rezultatelor în urma participării la evenimentul ales.

Referințe de evenimente și conferințe internaționale asociate cu domeniul tech:

  1. TechCrunch Disrupt
  2. Seed Forum Global
  3. Nordic Games
  4. WebSummit
  5. How to Web
  6. Altele la discreția candidatului

Formularul de înscriere

Pentru a participa în cadrul programului, startupurile interesate sunt rugate să  completeze  formularul de înscriere, care ulterior va fi trimis la adresa community@tekwill.md

Formularul poate fi accesat aici.Întrebările suplimentare vor fi adresate în scris la adresa de e-mail community@tekwill.md și doar acestea vor fi subiect al unui răspuns oficial din partea managerilor de program.

REDACTOR: Alexandra Şaiman

 

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.