Publicat la 2020-12-22

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Noua tulpină de coronavirus a fost confirmată în alte țări din Europa. De ce este mai periculoasă și cum se manifestă

2 min read

foto: digi-world.tv

Noua tulpină de coronavirus, care a fost identificată în Marea Britanie, a fost confirmată și în alte țări din Europa, dar nu numai, potrivit Mirror. Cercetătorii susțin că această formă de coronavirus este cu 70 la sută mai contagioasă.

Potrivit sursei citate, noua tulpină de coronavirus, care a fost identificată întâi în sudul și estul Angliei, a fost găsită și alte țări precum Danemarca, Olanda și Australia. De asemenea, un prim caz a fost confirmat în Italia.

Potrivit cercetătorilor, noua tulpină a fost descoperită încă din luna noiembire. În luna noiembrie, însă, cercetătorii s-au arătat îngrijorați de mutația suferită de coronavirus, întrucât aproximativ un sfert dintre cazurile confirmate în Londra erau cauzate de noua variantă, care ar fi cu până la 70 la sută mai contagioasă.

Cum a apărut această variantă de coronavirus este întrebarea pe care și-o pun multe persoane, iar cercetătorii sunt de părere că aceasta ar fi apărut în rândul unui bolnav cu un sistem imunitar slăbit, care nu a reușit să învingă virusul. Corpul lui a devenit, însă, un mediu propice pentru modificarea virusului.

Deocamdată nu există date care să arate că această infecție este mai mortală, însă este mai contagioasă. Acest lucru reprezintă o problemă importantă, deoarece spitalele sunt deja pline de bolnavi.În ceea ce privește vaccinul, dacă este sau nu eficient pentru această formă, experții susțin că el funcționează și în cazul acesteia, întrucât dezvoltă un răspuns imun împotriva tulpinii.

În ceea ce privește felul în care se manifestă această nouă formă de coronavirus, experții britanici susțin că pacienții au prezentat aceleași simptome ca varianta obișnuită, precum tuse persistentă, pierderea mirosului și a gustului, dar și febră mare. Oboseala accentuată este, de asemenea, un semn care poate indica infecția cu noul coronavirus, potrivit Metro.

sursa: digi-world.tv

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.