Publicat la 2020-07-23

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Noi reguli pentru moldovenii cu cetățenie română care călătoresc în Cipru. De ce au nevoie pentru a putea intra în țară

2 min read

Începând de astăzi, pentru a intra în Cipru, românii au nevoie de autorizaţie de călătorie, obţinută online după completarea unui chestionar, de test negativ pentru COVID-19 şi de permis special pentru persoanele nerezidente, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul român de Externe.

Autoritățile din Cipru au inclus România, alături de Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Serbia şi Suedia în categoria C.

Iată condițiile impuse de autoritățile din Cipru pentru statele incluse în categoria de risc epidemiologic C:

autorizaţia de călătorie, obţinută prin intermediul portalului www.cyprusflightpass.gov.cy. Înregistrarea călătoriei trebuie efectuată cu 24 de ore înaintea deplasării. Autorizaţia presupune completarea electronică a unui chestionar COVID-19 şi introducerea datelor de zbor;

un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu COVID-19, efectuat cu maximum 72 de ore anterior momentului intrării pe teritoriul Republicii Cipru, atestat printr-un certificat în limba engleză;

permisul special eliberat de Ministerul de Interne pentru persoanele nerezidente.

Totodată, MAE a reamintit că din 17 iulie autorităţile cipriote nu mai permit turiştilor să traverseze în partea de nord a insulei. Astfel, cetăţenii români care se află în partea de nord a insulei nu vor primi autorizaţia de trecere decât în cazuri umanitare (deces al unui membru de familie, situaţii medicale de urgenţă), deplasarea urmând a avea loc exclusiv prin punctul de trecere Meteham.

Lista statelor din care este permisă intrarea în Republica Cipru este actualizată săptămânal de către Ministerul cipriot al Sănătăţii, în funcţie de datele epidemiologice din fiecare ţară.