Publicat la 2019-11-07

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Nicoleta Trifan: ,, Alimentația fără sport și sportul fără alimentație nu se pot împrieteni”

3 min read

Cu toții știm că sportul are un efect benefic asupra stării noastre fizice, dar și emoționale. Așa cum cititul dezvoltă și antrenează mintea, așa și sportul dezvoltă partea fizică a unui individ. Cu toate acestea puțini dintre noi fac regulat sport, iar și mai puțini cunosc detaliile unui antrenament corect. Pentru a afla mai multe secrete din domeniul fitness-ului vorbim astăzi cu Nicoleta Trifan, antrenor personal la clubul sportiv Energy Fitness.

M9: Pentru început, aș vrea să te întreb care sunt cauzele că oamenii decid să facă sală?

Nicoleta Trifan: De cele mai dese ori, oamenii pe lângă faptul că nu sunt mulțumiți de felul în care  arată, aceștia doresc să-și îmbunătățească starea sănătății, să se aducă într-o formă mai bună, de obicei pentru vară sau pentru anumite ceremonii și de aici pornește totul. Unii reușesc chiar să îndrăgească sportul și să-l transforme într-un mod de viață.

M9: Care-i diferența dintre un antrenament singular și cel cu un antrenor?

Nicoleta Trifan: Este bine știut faptul că un specialist îți poate da cele mai bune sfaturi atunci când în special ești începător, el te poate îndruma atât în executarea exercițiilor corect, îmbunătățirea tehnicii și te ajută pentru a-ți pune o bază pe care, ulterior, o poți, dezvolta.

M9: Cât durează de regulă un antrenament complet?

Nicoleta Trifan: Un antrenament complet, de regulă, durează între 1 h, 1h 30 min, inclusiv cu cardio, adică un atrenament propriu-zis, de intensitate maximă nu trebuie să dureze mai mult de 1 h.

M9: Care sunt cele mai comune greșeli pe care le fac oamenii atunci când vin la sală?

Nicoleta Trifan: Oamenii, de obicei, când vin la sală vor să facă totul din prima zi, adică obișnuiesc să ridice greutăți cât mai mari, sunt nerăbdători, își doresc să obțină totul, dar se știe foarte bine că graba strică treaba, așa că lucrurile trebuie luate treptat.

M9: Ce se poate întâmplă dacă nu facem anumite exerciții corect?

Nicoleta Trifan: Riscăm să ne alegem cu anumite traume din cauza cărora mai apoi n-o să ne putem antrena deloc. De asemenea, un antrenament îndeplinit incorrect poate fi ineficient, o să arzi câteva calorii, dar nu o să obții rezultatul pe care ți l-ai propus.

M9: Care sunt obiceiurile la care trebuie să renunțăm odată ce ne apucăm de sport?

Nicoleta Trifan: În primul rând, trebuie să adoptăm un stil de viață sănătos și aici mă refer la alimentație. Alimentația fără sport și sportul fără alimentație nu se pot împrieteni.

M9: Cât de mult contează Alimentația pentru un om care face sală?

Nicoleta Trifan: Cred că în proporție de 70%  totul constă în alimentație, astfel alimentația are un rol foarte important atunci când avem un scop.

M9: În mod realist, în  cât timp apar rezultatele vizibile?

Nicoleta Trifan: Rezultatele vizibile apar chiar și peste o lună, dar  totul depinde de străduința pe care și-o dă persoana respectivă.

M9: Munca unui antrenor de Fitness se vede în rezultatele clienților, cum te simti când vezi aceste transformări?

Nicoleta Trifan: Mă simt mândră deoarece pot să fac oamenii fericiți. Prin prisma antrenamentelor îi pot face să se simtă bine în pielea lor, iar asta este un lucru pe care mi-l doresc cel mai mult în calitate de antrenor.

M9: Ce sfat le-ai da celor care vor să facă sală dar nu au destul curaj?

Nicoleta Trifan: Să prindă la curaj! Pur și simplu să înceteze să lase totul de pe o zip e alta și să pornească la treabă. Nu te poate motiva nimic mai mult decât rezultatele pe care le obții, iar asta este un imbold pentru a continua pe aceeași undă.

AUTOR: Victoria Surdu, studentă, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM

 

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.