National Geographic lansează documentarul „activist” Activate: The Global Citizen Movement

69587544_108670843842674_2133035528340111360_o.jpg

Pe 7 septembrie la ora 16.00 (ora României), va avea loc premiera Activate: The Global Citizen Movement, serie documentară în șase părți de la National Geographic și Procter & Gamble, co-produsă de Global Citizen șiRadicalMedia, scrie hotnews.ro. Difuzată la nivel mondial pe National Geographic în 172 de țări și 43 de limbi, aceasta își propune să stimuleze schimbarea pentru cele mai presante probleme globale care afectează umanitatea. În serial telespectatorii vor recunoaște artiști precum Hugh Jackman, Priyanka Chopra Jonas, Becky G, Usher, Common, Rachel Brosnahan, Gayle King, Bonang Matheba, Pharrell Williams, Darren Criss și Uzo Aduba, transmite portalul media-azi.md.

Activate, rezultatul unui parteneriat multiplatformă de storytelling, constă într-o serie de documentare în șase părți, susținută de conținut personalizat distribuit pe inegalabilele canale pe care National Geographic le dezvoltă în social media, în mediul digital și în format tipărit. Prin poveștile surprinse, aceasta îi va informa locuitorii planetei cu privire la sărăcia extremă, inegalitate și sustenabilitate, pentru a-i mobiliza să contribuie la schimbări semnificative și durabile pe platforma Global Citizens.

Fiecare episod abordează o problemă diferită legată de cauzele fundamentale ale sărăciei extreme, pornind pe urmele unei campanii umanitare globale și ale organizatorilor, promotorilor, activiștilor și persoanelor ale căror vieți sunt schimbate de aceasta. Subiectele episoadelor includ eradicarea sărăciei extreme, renunțarea la cauțiunile în numerar, eliminarea barierelor din educația fetelor, finanțarea educației pentru copiii strămutați, încetarea poluării cu materiale plastice și contribuția la rezolvarea crizei de apă.

Activate îi va purta pe telespectatori de la evenimentul Global Citizen Festival până la promotorii schimbării în întreaga lume și le va arăta eforturile făcute în timp real pentru abordarea problemelor legate de sărăcia extremă. Prin ochii activiștilor și prin obiectivul emblematic al National Geographic, spectatorii vor auzi povești, vor întâlni oameni și vor fi martorii direcți ai eforturilor făcute pentru combaterea sărăciei extreme și pentru a inspira o mișcare globală. Serialul a fost filmat la nivel internațional în Mexic, Nigeria, Peru, Filipine și Africa de Sud și, la nivelul Statelor Unite, în California, New York, Tennessee și Washington, D.C.

Parteneriatul Activate este rezultatul unui angajament comun pe care National Geographic, P&G și Global Citizen l-au făcut pentru a-și amplifica influența colectivă, audiența și amploarea, pentru a sensibiliza și a inspira comunitatea globală să ia măsuri.

De peste 10 ani, Global Citizen lucrează pentru a învinge sărăcia extremă prin advocacy și implicarea cetățenilor, motivând companiile, organizațiile și guvernele să își asume angajamente financiare și schimbări de politici pentru a atinge Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU și pentru a eradica sărăcia extremă până în 2030. În același timp, P&G are o istorie bogată în folosirea mărcilor sale și a oamenilor să1i, ca o forță a binelui, pentru a face lumea un loc mai bun, ajutând la rezolvarea problemelor critice legate de educația fetelor, apa potabilă, gestionarea dezastrelor, sustenabilitate și inegalitate. De peste 130 de ani, National Geographic și-a folosit imaginile puternice și relatările de impact pentru a ajuta audiențele de pe tot globul să înțeleagă lumea din jurul lor, astfel încât, la rândul lor, să le pese mai mult de aceasta.

Continuarea o citiţi pe media-azi.md.

Top