Moldoveancă testată POZITIV cu virsul COVID-19: “Virsul nu te întreabă ce meserie ai”

novyj-kollazh-4.jpg

Felicia Croitoru are 29 de ani și de 12 este asistentă în chirurgie maxilo facială și stomatologie, într-un spital Universitar din Belgia. În spitalul unde lucrează sunt internați 75 de pacienți, dintre care 15 sunt în terapie intensivă. Din nefericire virusul nu a trecut pe lângă ea, deși a avut toate măsurile de precauție. Felicia a acceptat să povestească despre ceea ce trăiește la moment cititorilor portalului nostru, MOLDOVA9.COM.

Povestea mea cu virusul COVID-19 a început acolo unde îi tratăm pe ceilalți- la spital. Locuiesc în Belgia și sunt asistentă în chirurgie maxilo facială și stomatologie, într-un spital Universitar. Meidicii nu au voie să cedeze, dar virusul nu te întreabă ce meserie ai.

Primele simptome, au apărut luni, 23 martie, exact în ziua când am aflat că un medic, cu care am fost în contact pe data de 18 martie, a fost testat pozitiv cu virusul COVID-19. Aveam o durere insuportabilă de cap, nu mai avusem așa dureri imense până acum. Mă simțeam slăbită și aveam dureri articulare, nu puteam să stau în picioare.

La îndemnul responsabilității mele, văzându-mi starea de sănătate în care eram, am mers imediat la salvare ca să-mi fac testul pentru ca să știu ce se întâmplă exact cu mine.

Analiza pentru probă se face foarte ușor și nu este dureroasă absolut deloc, pentru că ți se ia doar secreție din nas cu un bețișor special de recoltă pentru probe.

Rezultatele analizei au venit în 48 de ore.

Panica nu face decât să distrugă sistemul imunitar, tocmai de aceea am reacționat liniștit atunci când am fost anunțată că am virusul COVID-19. Cu panică nu rezolvi nimic, de aceea am ascultat indicațiile medicului- nimic mai mult.

Medicul mi-a recomandat să beau paracetamol. Aici, în Belgia, pentru așa simptome minime nu se prescrie un tratament mai strict și nici în spital nu se internează.

Noi locuim în doi, soțul nu este nevoit să facă testul, pentru că se presupune că el deja este infectat, întru cât locuim împreună. Momentan este în autoizolare, locuim într-o casă doar că stăm în camere diferite și păstrăm distanța de cel puțin 2 metri.

Cabinetele private s-au închis, dar, noi nu putem să facem asta. Pacienții au nevoie de noi, mai ales atunci când au urgențe de tot felul. Nu trebuie să închidem tot și nici nu putem, așa cum spuneam, pentru că, altfel, nu vom putea acorda ajutor în cazuri de urgență.

Trebuie să mă întorc la muncă dacă mă fac bine în următoarele 5 zile și voi simți că sunt aptă de muncă. Trebuie să dăm tot ce putem acum, când este mare nevoie de noi, cei care lucrăm în spital. Avem 15 pacienți în terapie intensivă, dintre care 60 sunt internați în secție izolată și 22 de pacienți au fost vindecați.

Recomand adoptarea unui stil de viață cât mai sănătos și fără panică. Cei mai vulnerabili acum sunt cei care fumează, au asmă sau duc un stil de viață sedentar și nesănătos.

AUTOR: Diana Botnaru

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top