#MOLDOVA9 NE PRIVEŞTE! Mariana S. Ţăranu, doctor în istorie: “Sunt un cetăţean care nu a avut şansa de a fi reprezentat de o clasă politică cu demnitate”

121-960x490-960x490-960x490-960x490-960x490-960x490.jpg

#MOLDOVA9 NE PRIVEŞTE este o acţiune în care ne dorim ca pe tot parcursul anului 2019, cetăţenii Republicii Moldova care se află atât în ţară, cât şi peste graniţele ei să-şi exprime speranţele, doleanţele şi inspiraţiile pentru o altfel de MOLDOVĂ, o ţară cum o văd şi o simt ei. Eroii materialelor noastre vor trebui să dezvolte trei idei, astfel încât să formeze “MOLDOVA NOUĂ”.

MARIANA S. ŢĂRANU, doctor în istorie

  • Destinul unei țări este… de a prospera, de a oferi cetățenilor săi șansa la un trai demn, de a susține inițiativele viabile ale acestora. Destinul unei țări este de a dăinui în timp, inclusiv, prin cultură, de a se integra în spațiul regional, european.
  • Sunt un cetățean… care este mândru că este român, care locuiește pe teritoriul Țării sale, dar nu și în Țară. Eu sunt un cetățean care trăiește într-un stat creat artificial, un cetățean care așa și nu a avut șansa de a fi reprezentat de o clasă politică cu demnitate și verticalitate. Eu sunt un cetățean ai cărui părinți au decedat prematur din cauza sistemului medical corupt și înapoiat, eu sunt un cetățean ai cărui părinți nu au avut șansa de a trăi într-o Țara liberă, destinul le-a hărăzut să se nască în plin regim socialist. Eu sunt un cetățean angajat legal într-o instituție de stat, un cetățean care pentru munca depusă – conferențiar universitar, doctor în istorie, angajat la Institutul Patrimoniului Cultural în cadrul Ministerului Culturii, Educațăiei și Cercetării – este remunerat cu echivalentul a 150 euro. Eu sunt un cetățean care cu regulatate achit impozitele, un cetățean din impozitele căruia se achită pensiile persoanelor de vârstă a treia a căror copii lucrează peste hotare și la rândul lor achită pensiile altor persoane. Eu sunt un cetățean pe care conducerea statului l-a condamnat să achite gradual din veniturile sale miliardul furat tot de aceștea și folosit acum, în timpul campaniei electorale pentru a se menține la putere. Eu sunt un cetățean adus la limita disperării, eu sunt un cetățean care în scurt timp va părăsi Republica Moldova…
  • #MOLDOVA9 NE PRIVEŞTE… pentru că este o platformă ce ne oferă informații de ultimă oră variate ca tematică, ca stil de prezentare și ilustrare. Interviurile cu personalități din diferite domenii denotă vastitatea intereselor conaționaților noștri, dar și ne motivează în activitățile desfășurate. Materialele cu tentă promoțională oferă celor interesați informații de ultimă oră despre produsele de pe piața moldovenească și alte piețe, dar accesibile pentru majoritatea dintre noi. Profesionalismul de care dă dovadă echipa ne inspiră și ne determită o dată în plus ca să ne informăm și să investim credibilitate în platforma online “Moldova 9”.

***Material realizat în cadrul campaniei #MOLDOVA9 NE PRIVEȘTE

Top