#MOLDOVA9 NE PRIVEŞTE! Igor Guzun, scriitor: “Cu o carte în mână, în geantă sau în telefon, oriunde în lume ești acasă”

guzun-920x610.jpg

#MOLDOVA9 NE PRIVEŞTE este o acţiune în care ne dorim ca pe tot parcursul anului 2019, cetăţenii Republicii Moldova care se află atât în ţară, cât şi peste graniţele ei să-şi exprime speranţele, doleanţele şi inspiraţiile pentru o altfel de MOLDOVĂ, o ţară cum o văd şi o simt ei. Eroii materialelor noastre vor trebui să continue trei idei astfel încât să formeze “MOLDOVA NOUĂ”.

IGOR GUZUN, scriitor

  • Destinul țării este… în manualele de istorie, în mâinile Celui de Sus și, puțin, în mâinile noastre, ale celor de jos.
  • Sunt un cetățean… al cărților. Atunci când citesc cărți sau scriu cărțile mele, pot fi oriunde în lume acasă.  Cu o carte pe care o ai în mână, în geantă sau în telefon, oriunde în lume ești acasă.
  • #MOLDOVA9 NE PRIVEŞTE… pe fiecare dintre noi, cred. Uneori cu ochi recunoscători, alteori cu nedumerire, reproș sau speranță. De fapt, la fel cu ne-am privi noi pe noi, dacă am avea pentru asta ceva timp și ceva înțelepciune.

    …cu nedumerire că n-am făcut, cu reproș că mai ezităm și cu speranță că vom reuși. Poate că în următoarea o sută de ani.

***Material realizat în cadrul campaniei #MOLDOVA9 NE PRIVEȘTE

Top