Moldova, tot mai atractivă pentru investitori: 8 companii de talie internațională vor investi în țara noastră

Chi-in-u.jpg

foto: romania-actualitati.ro

Agricultura ecologică, energia regenerabilă, turismul și medicina – acestea sunt cele mai atractive sectoare ale economiei naționale pentru investitorii străini, participanți ai evenimentului MBW din acest an. 8 companii de talie internațională din Turcia, Cehia, Hong Kong, Germania, Israel și Italia sunt pregătite să-și extindă portofoliul investițional în țara noastră. Antreprenorii străini au vorbit despre programul de dezvoltare a afacerilor lor și planul de investiții pe parcursul celei de-a VI-a ediții a Moldova Business Week 2019 – eveniment economic internațional desfășurat la Chișinău.

Astfel, investitorii străini sunt pregătiți să investească în proiecte pentru tratarea apei reziduale și a deșeurilor solide, în sectorul industriei regenerabile și în producerea energiei solare și eoliene. De asemenea, în topul intereselor pentru dezvoltarea afacerilor în Moldova se află plantațiile de nuci, exportul produselor agroalimentare și cosmetice pe piața Chinei, dar și certificarea acestora pentru vânzarea pe piețele europene. Serviciile medicale digitalizate și turismul medical au un mare potențial de dezvoltare, iar o delegație de oameni de afaceri din Israel explorează domeniul și discută inițierea unei afaceri în țara noastră.

Moldova Business Week 2019, organizat de Agenția de Investiții în colaborare cu partenerii de dezvoltare și mediul asociativ, este cea mai mare platformă de setare a  obiectivelor naționale, auditul reformelor și inițiativelor guvernamentale în sprijinul climatului investițional, dar și oferirea instrumentelor practice pentru crearea parteneriatelor avantajoase dintre companiile străine și cele locale, și integrarea acestor în lanțul valoric global.

Rodica Verbeniuc, director general, Agenția de Investiții:Cea de-a VI-a ediție a Moldova Business Week -– cel mai important eveniment de promovare a Moldovei ca destinație pentru investiții – a constituit o bună oportunitate pentru companiile străine și pentru potențialii investitori să cunoască oferta investițională a țării noastre. Pe parcursul a patru zile intense au avut loc sesiuni de discuții individuale B2B, pe durata cărora reprezentanții mediului de afaceri din străinătate au interacționat direct cu oamenii de afaceri locali și au stabilit parteneriate reciproc avantajoase. Deși procesul de atragere a investițiilor și luare a deciziei este unul îndelungat și deloc simplu, rezultatul palpabil al ediției din acest an sunt cele 8 companii străine care sunt în proces de luare a deciziei pentru a deschide afaceri în țara noastră.”

Rezultate Moldova Business Week 2019: 1500 de participanți

În acest an Moldova Business Week 2019 și-a reconfirmat statutul de eveniment de importanță internațională, găzduind peste 1500 de antreprenori, investitori, importatori și finanțatori, inclusiv peste 200 de oameni de afaceri din 24 țări (China, Canada, India, Germania, Israel, Turcia, Italia etc). Mai mult, agenda evenimentului a inclus sesiuni de informare la care au participat 163 de speakeri și experți de top, inclusiv 41 experți internaționali care au împărtășit viziunile și tendințele în dezvoltarea antreprenoriatului, promovarea exporturilor și atragerea investițiilor în RM dar și promovarea Moldovei drept destinație turistică.

Ediția din acest an a Moldova Business Week 2019 a prezentat sectoarele tradiționale ale economiei, dar și potențialul neexplorat al industriilor creative și producției TV/cinematografice, precum și cel al industriei agroalimentare ecologice și al energiei regenerabile.

Top