Publicat la 2020-07-07

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Mihaela Tarlev: „Poezia, o artă a sufletului”

3 min read

Modestă şi sinceră, talentată şi pasionată de tot ce e frumos, Mihaela Tarlev, o tânără de 19 ani, stabilită cu traiul în Italia (Roma), dar originară din Republica Moldova, raionul Basarabeasca, satul Bașcalia, a cucerit mai mulţi admiratori de poezie prin frumoasele sale versuri. Tânăra scrie versuri atât în limba română, cât şi în limba italiană, participând chiar la câteva evenimente dedicate domeniului literar-poetic în Italia, cu poezii în limba italiană, unde a obţinut succes.

Grigore Vieru spunea că “poeziile sunt ca nişte mici scăpări ale raţiunii, evadări spre anumite lucruri şi fenomene care aparţin inimii.”, aşa s-a întâmplat şi în cazul Mihaelei,  pentru care poezia a devenit o lume aparte, o lume în culori aprinse.

“Pentru mine, poezia e o lume aparte, o lume mai frumoasă, mai colorată. Poezia îmi reprezintă sufletul, gândurile şi dorințele. Prin intermediul lor mă descarc de toata energia negativă şi reușesc să văd lumea cu alți ochi. Poeziile mele mă reprezintă în totalitate. Unele sunt scrise pe baza anumitor trăiri, care m-au marcat, altele sunt dedicații pentru anumite lucruri, fie din trecutul, fie din prezentul meu”, ne spune Mihaela.

Poezia a fost mereu un mijloc de delectare spirituală şi intelectuală, fapt pentru care este considerată încă din antichitate, superioară celorlalte genuri literare, şi consider că, în viaţa Mihaelei Tarlev, poezia va rămâne mereu mai presus de toate.

“Mereu am fost pasionată de poezii. De mică, aveam un mini caiet unde imit însemnam gândurile, trăirile şi sentimentele. Cu trecerea timpului, am ajuns să desfăşurez  aceste gânduri, transformându-le în poezii propriu-zise. Totuşi, nimeni nu ştia despre asta, era micul meu secret, care mai apoi, a devenit un mod de viaţă”, afirmă Mihaela.

În viaţa fiecărui dintre noi, familia are un rol aparte. Iubirea, susţinerea şi încrederea din partea celor apropiaţi, ne motivează să mergem mai departe, sä continuăm să avansăm şi mereu să progresăm. Anume astfel s-a şi întâmplat în cazul Mihaelei.

“Principalul meu motivator a fost mama. Din clipa în care a aflat acel mic secret al meu, de a scrie versuri, m-a susținut şi m-a îndemnat să continui ceea ce fac. Tot mămica m-a stimulat și să creez o pagina de Instagram, unde să pot posta creațiile mele, astfel în cât, să fie văzute de publicul larg. Îi sunt recunoascătoare pentru tot sprijinul şi susținerea acordată…”, ne povesteşte Mihaela Tarlev.

La întrebarea: “ce iubeşti cel mai mult să citeşti?”, tânăra ne-a răspuns în felul următor: “Ador să citesc… Pe lângă poezii, fie în română, rusă sau italiană, mai sunt pasionată de romane, mai ales romanele lui Nicholas Sparks. Nu am niște versuri preferate, depinde de starea mea interioară. Când am sufletul posomorât, mă ajutya anumite versuri, când sufletul îmi surâde, alte versuri devin preferatele mele…”.

***Poezia este sufletul nostru, prin urmare este viaţa noastră. Un talent cu adevărat superior în a scrie versuri, scoate la lumină din sufletul său poeţi din cei mai buni, care ajung apoi să cucerească o lume întreagă prin cuvânt.

AUTOR: Stas Cebotaru