Publicat la 2021-04-08

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

„Mi-am părăsit țara pentru a mă salva”. Interviu cu Silvia Gandrabur alias Silvika, interpreta care cântă muzica trăită departe de casă

4 min read

La 18 ani Silvia Gandrabur alias Silvika părăsește Republica Moldova și se stabilește în Germania. Astăzi deține o afacere de succes în Germania, scrie melodii de suflet pentru publicul larg, organizează spectacole în diasporă, iar pe Youtube piesele ei adună mii de vizualizări.

sursa foto: arhiva personală


„Firea comunicativă și pro-activă, m-a ajutat rapid să obțin primele succese în afacere departe de casă, atunci, am și început să cânt despre viață: momente, dificultăți, plăcere și amintiri”, menționează aceasta.

De-a lungul timpului pe Silvika am cunoscut-o și în acțiuni de binefacere. Momentele grele ale vieții prin care a trecut, crescând la o școală de tip internat a determinat-o să cumpere adăposturi pentru familiile social-vulnerabile din Republica Moldova. „Știți, cel mai mult îmi doresc ca tuturor copiilor să nu le lipsească cel mai important lucru – „Căldura părintească”.

sursa foto: arhiva personală

M9: Înainte să vorbim cu femeia de afaceri- Silvia Gandrabur, aș vrea să cunoaștem mai multe despre povestea succesului tău. Cum a început totul?

Sillvika: Totul a început greu pentru o viață mai bună. De acasă am avut o educație bună în familie. La noi mereu trebuia să fie curat, lucrurile să stea la locul lor. Primul lucru care mi-a venit în cale sigur a fost ceea ce cunoșteam deja să fac. Așa a pornit prima activitate „clining”, așa am pornit o afacere. Nu cunoșteam limba, iar asta este foarte dificil într-o țară ca Germania, dar am fost total determinată și nu regret de acest început.  

M9:Ai avut perioade cu urcări și coborâri. Cum te-ai descurcat?

Silvika: A fost totul complicat. Mi sa parut totul o glumă și credeam că o să reușesc să fac față tuturor lucrurilor. Primele 3 luni la fiecare moment plângeam. Ceva mai devreme un pic a apărut primul copil. Nu aveam nici internet. Mă simțeam atât de singură într-o lume atât de mare. Fetița mea era în țară. Dar, am lucrat mult, am luptat să primesc permis de ședere pe teritoriu. Tot în acea perioadă divorțasem de primul soț, ceea ce este o poveste mai lungă. M-am recăsătorit, a apărut al 2-a copil, așa am primit prima viză de ședere. Mi-a fost greu, nu puteam să merg nici măcar la un medic, eram fără acte și aveam frica să nu mă alunge acasă. Nu aveam de ce să mă întorc. Dar, îi mulțumeam lui Dumnezeu pentru că mă ajuta să trec de la o zi la alta. Așa au trecut primii 5 ani și jumătate.

sursa foto: arhiva personală

M9: Muzica a apărut în viață mai mult ca o pasiune care s-a transformat în ceva mai mult. Ai lansat peste 15 melodii de succes care bucură publicul larg atât din țară, cât și cel din diasporă.

Silvika: Fac muzică pentru că este visul meu din copilărie. Mama mea a vrut să facă muzică, dar bunica a oprit-o cumva. Știți cum e la noi, se pune mereu întrebarea: „Dar ce, asta e meserie?”. Asta m-a motivat în primul rând ca urmare a poveștii mele de viață. Tot viața m-a ajutat să trec peste toate.
Muzica am văzut-o eu atât de sănătoasă pentru suflet. Unii fac alte chestii stranii, dar eu fac muzică.

sursa video: youtube

M9:  Cu ce se ocupa acum Silvika, dacă nu exista muzica în viața ei?

Silvika: Aș face tot ce este bun și în puterile mele pentru oameni, pentru ca ei să fie fericiți. Din tot ce am încerc să împart cu oamenii.

M9: Ai la activ mai multe concerte, evenimente, apariții televizate pe dimensiunea muzicală, care dintre acestea semnifică mult pentru tine?

Silvika: Știi, parcă aș crede că toate așa m-au marcat. Unul mi-a plăcut atmosfera, altul mi-a plăcut dispoziția oaspeților. Îmi aduc aminte un concert, la Rezina unde toți bărbații prezenți au urcat cu mine pe scenă și am cântat împreună. Când eram copilă am participat la show-ul televizat: „De la 5 la 10”, la postul național de televiziune. Acest eveniment mi-a  marcat sufletul, fiind o provocare și totodată un îndemn de început. De acolo am înțeles însemnătatea muzicii pentru mine.

M9: Pe lângă muzică mai faci și business. Totuși cu ce te identifici cel mai mult?

Silvika: Eu cred că ambele. Dacă nu aș face business, nu aș face muzică. Când sunt obosită de lucru eu trebuie să cânt și să mă relaxez. Uneori cânt și la lucru sau cu oamenii din acest anturaj.

M9: Acțiuni de binefacere. Ce simți atunci când îi ajuți pe cei care au mare nevoie de aceasta?

Silvika:  Simt o bucurie că pot să-l fac fericit pe cel care are nevoie. Când pot interveni cu un ajutor și dau o speranță, simt o energie și o împlinire. Nu-mi pot imagina o zi în care să nu ajut. Dacă aș fi o egoistă, m-aș simți supărată.

sursa foto: arhiva personală

M9: Unde se vede Silvika peste 10 ani?

Silvika: Ca fiecare îmi doresc pace. Eu cred în Dumnezeu! Nu putem noi decide cu părere de rău, noi putem să dorim. Doresc sănătate mie, familiei și tuturor.

M9: Silvika, ce sfat le-ai da cititorilor moldova9.com?

Silvika:  Indiferent de timpul de-afară, cum v-ați trezit sau ați adormit, trăiți cu gândul că viața e una și e cea mai bună. Viața o vom privi oarecum altfel în timpul apropiat, dar… clipele bune trebuie savurate acum.

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.