MÂNDRIE! Tricolorul Republicii Moldova, arborat pe podiumul canadian

16.jpg

foto: olympic.md

Peste o mie de sportivi și sportive din 50 de țări ale lumii s-au reunit la Montreal cu prilejul disputării turneului  tradițional de taekwondo WTF, versiunea olimpică, “Open Canada 2019”. Principala competiție a sezonului a constituit un important test de verificare și acumulare a punctelor prețioase pentru candidații olimpici, dar și pentru tinerii performeri, dornici de afirmare.

Inițial și-a anunțat participarea și liderul echipei Moldovei Aaron Cook, situat pe locul XI-e în clasamentul provizoriu olimpic la categoria de greutate de 80 kg, dar în ultimul moment titratul sportiv și-a modificat programul și n-a mai ajuns la Montreal.

În situația dată principalul punct de atracție l-a constituit concursul cu participarea candidaților olimpici,  așa cum în numărul pretendenților la medalii au figurat și doi discipoli ai școlii de taekwondo din Moldova, stabiliți cu traiul în Canada, Leonardo Cristel și Roman Munteanu.

Ambii au deja în palmares numeroase medalii și cupe cucerite în competițiile regionale și naționale printre cadeți. Dragostea față de ocupațiile cu sportul sunt încurajate de către părinții copiilor, care asistă cu regularitate la antrenamente și, desigur, la întrecerile cu participarea celor doi tineri performeri.

sursa: olympic.md

Top