Publicat la 2019-12-03

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Maia Sandu: “Eliberarea lui Filat a fost posibilă grație justiției lui Dodon”

2 min read

Fostul premier al Republicii Moldova, Maia Sandu comentează eliberarea lui Filat de după gratii și susține că „justiția lui Dodon l-a eliberat pe Filat din închisoare”. Declarația a fost scrisă pe pagina de facebook a liderei PAS.

„Să fie foarte clar – Guvernul pe care l-am condus nu are nimic în comun cu această decizie. Hotărârea ”vestitei” judecătorii Ciocana de eliberare a lui Filat ridică mari semne de întrebare, ca și multe alte hotărâri adoptate de justiția din Republica Moldova. Acuzațiile lui Dodon la adresa echipei mele sunt aberante, iar complicitatea penitenciarului 13, care prezintă o hârtie datată cu ziua demiterii guvernului, este o făcătură grosolană. Dodon este cel care controlează judecătorii și protejează corupții. Guvernul pe care l-am condus a luptat vehement cu corupția și corupții. Dodon ştie de cine să se teamă şi face totul ca să-şi discrediteze oponenţii. Dar oricum, este o caricatură în comparaţie cu Plahotniuc, de care s-a temut şi de care a scăpat doar datorită blocului ACUM. Îi va veni şi lui timpul cât de curând”, se mai arată în postarea Maiei Sandu.

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a declarat că eliberarea lui Filat a fost posibilă datorită demersului șefului intermar al Peitenciarului nr.13 care a fost numit de fostul ministru al Justiției, Olesea Stamate.

Președintele Igor Dodon a declarat și el că a fost o surpriză această decizie de eliberare a lui Vlad Filat: „care probabil poate fi explicată prin unele acțiuni ale fostului Guvern. Am solicitat informații de la Ministerul Justiției. Mâine, după Consiliul Suprem de Securitate, voi reveni cu unele detalii”.

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.