Maia Sandu: “Chiar dacă şi-a dat demisia, Harunjen va trebui să răspundă pentru tot ce a făcut sau nu a făcut la Procuratura Generală”

121-3.jpg

Şi premierul Republcii Moldova, Maia Sandu a reacţionat la demisia lui Eduard Harunjen. Potrivit ei, deși și-a depus demisia, fostul procuror general Eduard Harunejn va trebui să răspundă pentru tot ce a făcut sau nu a făcut cât a fost la conducerea Procuraturii Generale.

 „Chiar dacă și-a depus demisia, Harunjen va trebui să răspundă pentru tot ce a făcut sau nu a făcut cât a fost la cârma Procuraturii Generale. Pentru dosarele politice la intentarea cărora a contribuit, pentru inacțiunea în ceea ce privește lichidarea schemelor infracționale comise de oamenii regimului, pentru lipsa de progres în recuperarea banilor furați și în pedepsirea făptașilor furtului bancar, pentru deposedarea de afaceri a celor care spuneau “nu” regimului, pentru multe alte fărădelegi comise de el personal și procurorii din subordine”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

În acelaşi timp, prim-ministrul a scris că următorul procuror general trebuie să fie o persoană integră și independentă atât de politic, cât și de orice grupuri de interese, care să înceapă un proces veritabil de reformă a procuraturii.

Top