LIVE: Declaraţii de presă la Bruxelles, Maia Sandu cu Federica Mogherini

20190930-_M4_1950.jpg

Prim-ministrul Maia Sandu a mulțumit Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, pentru susținerea oferită de UE actualului guvern încă din primele zile de mandat, în cadrul întâlnirii oficiale de la Bruxelles, care a precedat reuniunea celui de-al cincilea Consiliu de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

Conferință de presă susținută de Maia Sandu și Federica Mogherini în urma celei de-a cincea reuniuni a Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană

Conferință de presă susținută de Maia Sandu și Federica Mogherini în urma celei de-a cincea reuniuni a Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană

Posted by Maia Sandu on Monday, September 30, 2019

Maia Sandu și Federica Mogherini au discutat despre primele 100 de zile ale Guvernului de la Chișinău, menționând atât succesele înregistrate, cât și setul de reforme în desfășurare, menite să avanseze parcursul european al Republicii Moldova.

Printre subiectele abordate de părți au fost și reglementarea transnistreană, securitatea energetică a Republicii Moldova, dar și efectele excelente ale implementării Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA) în țara noastră.

Premierul și-a exprimat dorința de a aduce colaborarea dintre UE și Republica Moldova la un nou nivel, atât în domeniul politic, cât și cel al securității și al dezvoltării economice. Oficialii au convenit să continue dialogul și peste câteva zile, când Federica Mogherini va întreprinde o vizită la Chișinău.

Top