#LecţiaUrgentă: La careul festiv, elevii liceului “Andrei Straistă” din Anenii Noi împreună cu profesoara lor au venit cu măşti de protecţie

70662881_2300590589988867_8028756037710381056_n.jpg

Au decis ca în prima zi de şcoală să organizeze în loc de careu festiv o lecţie urgentă, care a avut scopul de a trage un semnal de alarmă privind starea mediului din Republica Moldova, şi în lume, în general.

Iniţiativa a fost lansată de Olga Juravschi profesoară la Liceul Teoretic Anenii Noi. Astfel, atât profesoara, cât şi elevii ei au venit la liceu cu măşti de protecţie şi pancarte unde erau inscpriţionate mesaje de sensibilizarea privind ocrotirea mediului înconjurător. Lecţia de dirigenţie a avut genericul “Într-un ecosistem sănătos, o societate sănătoasă”.

OLGA JURAVSCHI, profesoară, liceul teoretic “Andrei Straistă”, Anenii Noi

Din cauza stării catastrofale a rîului Bîc – cel mai poluant afluent al Nistrului, în care se revarsă apele reziduale de la S.A “Apă Canal”, care emană un miros infect ce face imposibilă respirația în aria raionului Anenii Noi. Elevii IÎ “Andrei Straistă”, Anenii Noi au fost nevoiți să serbeze Primul Sunet cu măști de protecție, iar prima oră de dirigenție s-a petrecut cu genericul: “Într-un ecosistem sănătos, o societate sănătoasă”, unde au vorbit despre necesitatea stringentă de a lua măsuri pentru sensibilizarea societății referitor la poluarea ecosistemului local.

Mai mult, elevii şi profesorii au venit cu un mesaj către autoritățile locale și centrale să întreprindă acțiuni în vederea soluționării acestei situații deplorabile, strigătoare la cer, care reprezintă un pericol imanent pentru sănătatea mediului și a oamenilor”. Precizăm că, Ministerul Educației a venit cu sfatul ca fiecare profesor să-și aleagă tema pentru ora de dirigenție.

REACTOR: Diana Botnaru

Top