Publicat la 2020-11-10

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

La Biblioteca Națională a Republicii Moldova a fost inaugurată o expoziție dedicată patrimoniului și educației

2 min read

Biblioteca Națională a Republicii Moldova a vernisat astăzi expoziția – eveniment cu genericul “Patrimoniu și educație: să învățăm pentru viață”, expoziție ce încheie consemnarea ediției 2020 a Zilelor Europene ale Patrimoniului la BNRM, informează MOLDPRES.

La eveniment au participat secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Gheorghe Leucă, șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, William Massolin, managerul de proiecte pentru Educație și Cultură  în cadrul Delegației Uniunii Europene în R. Moldova, Giuseppe Paglione, alte persoane oficiale.

Solicitat de MOLDPRES, directorul instituției, Elena Pintilei a menționat că genericul sus-numit este inspirat pe tema ediției din acest an a inițiativei Consiliului Europei și a Uniunii Europene privind celebrarea Zilelor Europene ale Patrimoniului 2020 (ZEP) la nivel european.

”Inițiativa ZEP contribuie la reunirea cetățenilor și la evidențierea dimensiunii europene a patrimoniului cultural din cele 50 de state semnatare ale Convenției Culturale Europene. Expoziția reflectă diverse documente și publicații ale principalelor organisme europene (Consiliul Europei și Uniunea Europeană), cu privire la politicile europene culturale, prezentând exemple de bune practici, programe și surse de informare în domeniul patrimoniului cultural. Prin selecția de publicații expuse din colecțiile CPESC, expoziția are ca scop consolidarea sentimentului de identitate europeană și a sensibilizării față de patrimoniul cultural, conștientizarea diversității culturale și a dialogului intercultural, precum și valorificarea rolului educației în patrimoniu și a rolului patrimoniului în educație”, a subliniat Elena Pintilei.

Expoziția va fi deschisă până la 10 decembrie.

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.