“Joker” conduce în cursa pentru Oscar, cu 11 nominalizări

Joker-blu-ray.jpg

“Joker” are 11 nominalizări la Oscar, fiind urmat de “The Irishman”, de “1917”  și de “Once Upon a Time… in Hollywood”, cu câte 10. “Little Women”, “Marriage Story” și “Parasite” au câte 6 nominalizări, scrie libertatea.ro.

La mai puțin de o săptămână de la anunțul făcut de BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) că-și va revizui sistemul de vot prin care sunt făcute nominalizările la premii, după ce instituția a fost criticată că nu include pe listă regizori femei și actori de culoare sau din minorități etnice, nominalizările la Oscar dau apă la moară celor care acuză industria cinematografică de rasism și misoginism.

Pe lista nominalizărilor la cea de-a 92-a ediție a Premiilor Oscar se află o singură actriță de culoare, Cynthia Erivo, la categoria “cea mai bună actriță într-un rol principal”, pentru prestația din “Harriet”, mai scrie sursa citată.

Topul nominalizărilor din acest an la Premiile Oscar e condus de controversatul “Joker”, cu 11 nominalizări, inclusiv la categoriile “cel mai bun film”, “cel mai bun actor într-un rol principal” (Joaquin Phoenix), “cel mai bun regizor” și “cel mai bun scenariu adaptat”.

Joaquin Phoenix e favorit la categoria “cel mai bun actor într-un rol principal”, iar la “cea mai bună actriță într-un rol principal” e creditată cu cele mai multe șanse de a lua Oscarul Renée Zellweger.

Pe locul al doilea, cu câte 10 nominalizări, se află “The Irishman” al lui Martin Scorsese, “1917”, regizat de Sam Mendes, și “Once Upon a Time… in Hollywood”, semnat de alt titan de la Hollywood, Quentin Tarantino. Toate trei sunt nominalizate la “cel mai bun film”, “cel mai bun regizor” și pentru scenariu – adaptat sau original.

“Once Upon a Time… in Hollywood” e nominalizat și la “cel mai bun actor într-un rol principal” (Leonardo di Caprio), însă “The Irishman” are două nominalizări la “cel mai bun actor într-un rol secundar”: Al Pacino și Joe Pesci.

Pe treapta a treia a podiumului, cu câte 6 nominalizări, se află “Little Women”, “Parasite” și “Marriage Story”. Toate trei se află în cursa pentru “cel mai bun film”. “Parasite” e nominalizat și pentru regie, scenariu original, și “cel mai bun film străin”, în vreme ce “Little Women” ar putea lua premiu pentru scenariu adaptat sau “cea mai bună actriță într-un rol principal/secundar”: Saoirse Ronan și Florence Pugh.

Și “Marriage Story” are nominalizări la scenariu, “cea mai bună actriță într-un rol secundar” (Laura Dern) și “cea mai bună actriță/ cel mai bun actor într-un rol principal”: Scarlett Johansson și Adam Driver.

Top