Publicat la 2020-11-03

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Jocurile educative – indispensabile în educația copiilor

3 min read

Educația prin joc este o metodă relativ nouă de instruire a celor mici și presupune dezvoltarea continuă a unor dexterități și aptitudini, precum este creativitatea, ingeniozitatea sau rapiditatea. Așa se face că educarea copiilor prin joc se consideră o modalitate extrem de eficientă, inclusiv pentru dezvoltarea empatiei și a socializării, caracteristice indispensabile în societatea noastră. Echipa magazinului online pentru copii Mamico vine cu câteva recomandări de jocuri, care nu doar l-ar distra pe cel mic, ci și l-ar ajuta să se integreze eficient în colectivele de copii.

Jucăriile din lemn – asocieri, completări

Jucăriile din lemn sunt acum un trend absolut în lumea distracțiilor destinate celor mici. Acestea sunt nu doar ecologice, ci au un grad de siguranță înalt, astfel încât activitățile copiilor se vor desfășura confortabil și comod. Poți opta pentru o mulțime de variante din această categorie, de la seturi de construcție, în care cel mic va dezvolta aptitudinea de a prinde obiecte și de a le clădi într-o anumită ordine, până la seturile care implică dezvoltarea asocierilor sau a completărilor.

Important, în acest sens, este să alegi jucăriile educative în conformitate cu vârsta celui mic, astfel încât să interacționeze corect cu obiectele și să-şi mențină atenția cât mai activă.

Seturile de creație sau cum să crești un mic artist?

Copiii de mici au mare nevoie să interacționeze cu texturi și culori noi, să atingă obiecte cu forme ciudate sau să creioneze ceva pe hârtie. În aceste cazuri, poți să-i dăruiești celui mic un set de creație. Acesta îi va permite să coloreze, decupeze sau modeleze ceva după bunul plac.

Specialiștii spun că aceste activități au capacitatea de a dezvolta lucrul creierului, în special a părții care răspunde de ingeniozitate și creativitate. Accentul trebuie fixat din fragedă copilărie și până la adolescență, astfel încât copilul să atingă anumite reușite și să observe, în evoluție, propriul său potențial.

Jocurile de logică – garanția unei atenții bune

Este extrem de important să dezvoltăm logica gândirii la copii, deoarece de această aptitudine depind succesele de mai târziu, din timpul studiilor. Poți alege, în acest sens, jocuri cu figurine, cu puzzle sau cele de societate (pentru copii mai mari), în care s-ar observa relația de cauzalitate și de efect.

Astfel, copilul va percepe adecvat anumite situații, va conlucra cu cei din jur și va reuși să interconecteze anumite situații cu anumite consecințe. Pe termen lung, jocurile de logică permit dezvoltarea atenției, acuității și a aptitudinilor analitice.

Unde poți găsi tot acest spectru de jocuri destinate celor mici? Răspunsul este evident: în magazinul pentru copii Mamico. Acolo le găsești la cele mai avantajoase prețuri, de cea mai bună calitate și într-un sortiment mare, numai bun pentru copilul tău. În plus, ai posibilitatea să primești direct acasă jocurile alese, livrate direct la ușă, în orice punct al țării.

Consultă-ți copilul, adaugă produsele în coș, iar de restul ne ocupăm noi.

Mamico – noi colorăm copilăria piciului tău!

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.