Italianul cu 8 clase care s-a dat medic în România, prins la frontieră. Psiholog: “Ciudat că şi-a dorit să fie chirurg. Probabil are nevoie de a vedea sânge”

bmcmdz04MDAmaGFzaD0yNDZiNWFhNTI4ZmYxNTBiOGJlNmMxODA4ZmNjY2E1NQ.thumb_.jpg

foto: digi24.ro

Bărbatul din Italia cu 8 clase care s-a dat medic plastician în România și chiar a operat de câteva ori a fost prins la granița cu Ungaria, în punctul de frontieră de la Curtici, scrie digi24.ro.

Matteo Politi, care se dădea medic sub numele de Matthew Mode, a fost prins miercuri dimineață într-un tren în timp ce încerca să intre în Ungaria. Conform Poliţiei de Frontieră, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, au depistat un cetăţean italian căutat de autorităţile române într-un dosar de înşelăciune.

Reporterul moldova9.com a contactat un psiholog să comenteze toată situaţia şi a declarat pentru portalul nostru că: “…persoana în cauză trebuie supusă unor teste pentru a vedea dacă este în deplinătatea facultăților mintale. E ciudat faptul că și-a dorit să fie medic chirurg, nu medic de familie sau alta specializare. Posibil să simtă nevoia de a opera, de a tăia, de a vedea sânge.”

Cetăţeanul italian urmează a fi predat în cursul zilei unei echipe operative din cadrul Poliţiei Române, în vederea luării măsurilor legale ce se impun. Italianul a declarat aseară că nu este un medic fals, că nu fuge – dar nu vrea să spună unde e – şi că are tot dreptul de a profesa în România pentru că i-au fost recunoscute şi echivalate diplomele, în acest scop apelând la servicile unui avocat, identificat doar prin prenumele “Laura”.

REDACTOR: Vlăduţ Cobzaru

Top