Publicat la 2020-11-26

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Indiferent ce profesie ai și pe feed-ul tău apar informații false și trollii

1 min read

Unii adulți care învață de sinestătător să evite capcanele întâlnite în mediul on-line cred că odraslele lor, dar și socitatea de astăzi are nevoie de o educație mediatică.

Nu contează ce profesie îmbrățișezi în viața de zi cu zi, fluxul de știri false, dar și trolli apar și pe feed-ul tău. Sunt părinți preocupați de acest gând, care susțin că școala ar fi spațiul unde își are loc învățarea copiilor să se informeze corect și protejat.

Conform Ordinului  nr. 792 din 25.05.2018, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a introdus în curricula disciplinelor opționale și Educația pentru media, propusă pentru clasele  a VII-VIII din treapta gimnazială,  care este într-o continuitate logică cu cel din treapta primară și se integrează firesc în demersul instructiv-educativ complex.

Curricula  propune și pentru treapta liceală disciplina opțională Educație pentru Media. Aceasta a fost aprobat de Consiliul Național pentru Curriculum din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.  Decizia a fost luată pe 20 august 2019, în cadrul ședinței Consiliului.

Material realizat în cadrul cursului de educație mediatică „Filtrează informația pe care o primești”, implementat de Asociația Umanitară Filantropia Creștină, în parteneriat cu DVV Internațional Moldova.

AUTOR: Andreea Cociorva

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.