Publicat la 2020-01-02

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

În această noapte începe ATP Cup 2020. Republica Moldova întâlnește Belgia

3 min read

foto: tenis.md

Doar câteva ore ne mai despart de emoțiile inovativului turneu ATP Cup, la care va lua parte și echipa națională de tenis masculin a Republicii Moldova, anunță portalul de specialitate tenis.md.

Accesează AICI pentru a deschide evenimentul pregătit pentru această competiție. Aici vom putea comenta, adăuga link-uri și informații utile.

Componența echipei noastre: 

Radu Albot, Alexander Cozbinov, Egor Matvievici, Dmitrii Baskov. Căpitan: Vladimir Albot.

La miezul nopții, de la ora 1:00, conform fusului orar al Chișinăului, la Sydney, în Australia, Radu Albot și colegii săi vor înfrunta primul adversar din Grupa C, selecționata Belgiei, în frunte cu David Goffin.  Belgia este cotată cu a 11-a șansă la câștigarea trofeului, mai scrie sursa citată.

3 ianuarie, ora 01:00 / Belgia vs. Moldova, la Sydney, Ken Rosewall Arena

Meciul 1: Steve Darcis vs. Alexander Cozbinov

Meciul 2: David Goffin vs. Radu Albot

Prima mare noutate care vizează echipa națională de tenis masculin a Moldovei la ATP Cup vine din tabăra britanicilor. Cel mai bun jucător al Marii Britanii, Andy Murray s-a retras din competiție. Liderul insularilor nu va juca nici la Australian Open, aceasta anunțând că nu este gata de a lua startul în luna ianuarie. Murray va fi înlocuit de James Ward.

În acest fel, Daniel Evans devine liderul echipei Marii Britanii și se va confrunta cu Radu Albot, în timp ce Alexander Cozbinov va juca cu Cameron Norrie.

Programul următoarelor meciuri ale echipei noastre, conform orei Chișinăului:

5 ianuarie, ora 01:00 / Bulgaria vs. Moldova, la Sydney, Ken Rosewall Arena

Meciul 1:  Dimitar Kuzmanov vs. Alexander Cozbinov

Meciul 2: Grigor Dimitrov vs. Radu Albot

7 ianuarie, ora 01:00 / Marea Britanie vs. Moldova, la Sydney, Ken Rosewall Arena

Meciul 1: Cameron Norrie vs. Alexander Cozbinov

Meciul 2: Daniel Evans vs. Radu Albot

Calificarea echipei noastre este meritul incontestabil al lui Radu Albot. Datorită clasamentului din acest an al celui mai bun jucător moldovean din toate timpurile, Moldova a obținut unul din cele cinci locuri restante pentru calificare.

ATP Cup, urmaşa Cupei Mondiale pe echipe, va regrupa la start 24 de naţiuni, meciurile urmând să se dispute în trei oraşe australiene, între 3 şi 12 ianuarie 2020, cu câteva zile înaintea startului Openului Australiei, premiile totale puse în joc ridicându-se la 15 milioane dolari.

Pe lângă premiile în bani, ATP Cup va oferi jucătorilor şi puncte în clasamentul ATP, lucru care reprezintă un avantaj important faţă de Cupa Davis.

Prima ediţie a ATP Cup va cuprinde o fază a grupelor, în care cele 24 de participante vor fi împărţite în şase grupe de câte patru formaţii, la capătul căreia cele mai bune opt echipe se vor califica în faza cu eliminare directă.

Fiecare întâlnire va cuprinde două meciuri de simplu şi unul de dublu, iar fiecare echipă va putea fi compusă din maximum cinci jucători.

Învingătorii vor fi recompensaţi cu câte 750 de puncte, astfel că ATP Cup se va situa din acest punct de vedere după turneele de Grand Slam (2.000 de puncte pentru învingător) şi cele de categoria Masters (1.000 de puncte), dar înaintea celorlalte turnee din circuitul profesionist.

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.