Igor Dodon: “Insistăm pe rezilierea acordului de concesionare a Aeroportului”

12_6759_img1.jpg

Aeroportul Internațional Chișinău a fost concesionat cu încălcarea legislației și trebuie să revină în proprietatea și gestiunea exclusivă a statului, a Guvernului Republicii Moldova. Președintele țării susține că se va insista în continuare pe rezilierea acordului de concesiune, transmite IPN.

Luni, după întrevederea avută cu premierul și președintele Parlamentului, Igor Dodon a declarat că la ședința CSS din această săptămână se va discuta ce a făcut Guvernul Sandu în sensul rezilierii contractului. „Avem diferite informații pe care vrem să le verificăm la ce etapă suntem și cum mergem mai departe”, a precizat președintele.

Cât privește liberalizarea pieței avia din Republica Moldova, Igor Dodon susține că trebuie să fie permisă deschiderea altor aeroporturi internaționale de pasageri. Taxele percepute de către Aeroportul Internațional Chișinău sunt foarte înalte, ceea ce nu permite companiilor lowcost să intre pe piața din Moldova.

În opinia șefului statului, în Republica Moldova trebuie să existe încă două aeroporturi internaționale, unul la nord și altul la sud. „Foarte mulți cetățeni ai Republicii Moldova merg la Iași pentru a zbura. Lasă automobilul la parcare și de acolo zboară unde le trebuie, pentru că e mai ieftin”, a spus Igor Dodon.

Șeful statului spune că aeroporturile pot fi construite repede, prin parteneriate public-private.

Top