IEFTINIRI LA POMPĂ: Mai mulţi importatorii de produse petroliere au afişat preţuri mai mici la carburanţi

Gas-Pump-blue-generic-flipped.jpg
Mai mulţi importatori de produse petroliere au afişat, miercuri, preţuri reduse cu 0,9-3,2% la vânzarea cu amănuntul a carburanţilor, anunţă evenimentul.md.
LUKOIL Moldova a redus prețul benzinei A-95 cu 0,42 lei (2,2%); prețul de vânzare cu amănuntul fiind acum de 18,47 lei pe litru. Potrivit InfoMarket, prețul la diesel a fost mişcorat cu 0,15 lei (0,9%), fiind de 16,62 lei pe litru; la gaz lichefiat – cu 0,35 lei (3,2%) – până la 10,72 lei pe litru.
Amintim că, în august 2018, Agenția de Reglementare în  Energetică (ANRE) a înghețat prețurile produselor petroliere înainte de a adopta o metodologie nouă pentru calcularea acestora. Noua metodologie a fost aprobată de ANRE luni, 11 martie și va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial (așa cum se presupune – vineri, 15 martie). Conform noii metodologii, companiile vor stabili în mod independent prețurile pentru produsele petroliere, ținând cont de costurile acestora și de  rata anuală de rentabilitate de cel mult 10%.
Pe 11 martie, după şedinţa Consiliului de administrare al ANRE, directorul LUKOIL – Moldova, Feyruz Isaev a declarat pentru InfoMarket că  prețurile carburanţilor vor fi reduse în câteva zile după intrarea în vigoare a noii metodologii, mai scrie sursa citată.
Top