Publicat la 2020-07-14

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Fraudă la Academia Română. Vreme de 9 ani s-au încasat banii pentru academicieni care au murit

1 min read

Salariații Academiei Române au descoperit o fraudă de 2,8 milioane de lei cu banii din indemnizațiile academicienilor. Schema se derula de nouă ani, iar banii au fost încasați ilegal pe numele unor persoane decedate, scrie portalul de peste Prut, libertatea.ro.

Angajații Academiei Române aduc acuze grave cu privire la gestionarea fondurilor și aducerea unor directori fără concurs. ”De câteva zile s-a descoperit că a fost delapidată suma de 2,8 milioane de lei din indemnizațiile academicienilor pe ultimii 9 ani, din 2011 încoace. În instituție este un număr exact și fix de academicieni, când unul moare este scos de pe lista și apare altul. Ei bine, unii nu au fost scoși din sistem, iar indemnizațiile au fost încasate în continuare”, explică, pentru Libertatea, un om din instituție.

În prezent, Academia Română are 79 membri titulari, 82 membri corespondenţi, 37 membri de onoare din ţară şi 91 membri de onoare din străinătate, potrivit site-ului său.

Contactat de către Libertatea, Aurel Pop – președintele Academiei Române – a confirmat problema, însă a spus că nu poate da detalii din cauză că se află în aeroport.

Întregul subiect poate fi citit pe libertatea.ro.