Fracțiunea partidului „Șor” propune anularea imunității deputaților

Marina-Tauber.jpg

Deputații fracțiunii Partidului „Șor” anunță că au elaborat primul lor proiect pe care vor să îl înregistreze în Parlament. Potrivit deputatei Marina Tauber, proiectul ține de anularea imunității deputaților. Astfel, pentru că acest proiect prevede modificarea Constituției, acesta poate fi înregistrat în Parlament doar cu semnătura a ⅓ dintre deputați, scrie zdg.md.

„Le-am promis alegătorilor noștri că deputații Partidului „Șor” vor fi deschiși și vor putea fi abordați de popor și niciodată nu se vor ascunde în spatele imunității parlamentare. Nu avem de ce să ne ascundem și nu ne este frică de justiție”, a declarat Marina Tauber în cadrul unui briefing de presă la Parlament.

Tauber a declarat că acest proiect confirmă faptul că deputaților Partidului „Șor” „nu le este frică de anchetă, nu sunt cu nimic vinovați și nu au de ce să se ascundă după imunitate”.

Proiectul prevede modificarea Constituției, iar pentru a fi înregistrat în Parlament, necesită să fie semnat de ⅓ din deputații aleși. Astfel, pentru a colecta numărul suficient de semnături, Marina Tauber a făcut un apel către deputați, menționând că aceștia pot consulta proiectul în biroul fracțiunii partidului „Șor”.

Întrebată de jurnaliști dacă acest proiect a fost semnat și de Ilan Șor, Marina Tauber nu a oferit un răspuns, precizând că acesta este doar un briefing, mai scrie sursa citată.

Top