Publicat la 2020-11-20

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

FOTO: Pe lacul Beleu a fost observată o lebădă de tundră venită din regiunea Tiumen, Federația Rusă

1 min read

foto: facebook.com/SPPN.RepublicaMoldova

Pe lacul Beleu a fost observată o lebădă mică (Cygnus columbianus bewickii) care avea la gât un inel imprimat cu un cod alfa-numeric. În urma demersurilor efectuate la Centrala Ornitologică Română, reprezentanții Societății pentru Protecția Păsărilor și a Naturii din Moldova au aflat că această lebădă a venit din nordul Rusiei. Mai exact, din regiunea Tiumen, districtul Yamal-Nenetz, raionul Priuralsk, insula Levdiev.

Pasărea a fost inelată acolo în august 2019 și avea atunci mai mult de 2 ani. La data când a fost observată de fotografii @Gheorghe Țîcu și @Alexandr Turcan pe lacul Beleu, pasărea parcursese 3365 km alături de suratele sale!

***

Lebăda mică sau de tundră (Cygnus columbianus bewickii) este una din cele trei specii de lebede întâlnite în Republica Moldova. Ea cuibărește în zonele de tundră a Europei, mai exact nordul Rusiei.

La noi este prezentă doar iarna, în numere mult mai mici decât restul lebedelor. În imagini: lebăda mică observată la depărtare mare pe lacul Beleu, și distanța în linie dreaptă de la locul inelării până în Republica Moldova, mai precizează specialiștii Societății pentru Protecția Păsărilor și a Naturii din Moldova.

sursa: Societatea pentru Protecția Păsărilor și a Naturii din Moldova

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.