FOTO: “Colorează lumea în oranj”. Spune NU violenței

novyj-kollazh-1.jpg

Campania “16 zile de activism împotriva violenței” desfășurată sub mesajul “Colorează lumea în oranj: Generația Egalității unită împotriva violului” s-a încheiat cu o ședință la “Casa Mărioarei”, organizație non-guvernamentală și non-comercială, care acordă adăpost temporar, asistență juridică, psihologică, socială și medicală femeilor și copiilor- victime ale violenței în familie.

Întâlnirea de azi a avut drept scop consolidarea forțelor între ONG-uri, care luptă împreună cu femeile refugiate și supuse violenței în familie ca să-și schimbe modul de viață.

Tatiana Chebac, avocată: Scopul nostru a fost să le arătăm femeilor refugiate despre existența fenomenului violenței, nu doar ținind cont de țara lor de unde vin, ci și femeile din populația locală, care suferă de violență. Trebuie să vorbim despre asta și să le spunem că au unde să se adreseze.

La întâlnire au participat mai mulți specialiști din domeniul juridic de la Centrul de Drept al Avocaților, polițiști, studenții Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicătii, USM și femei refugiate. Împreună au discutat despre fenomenul violenței și soluționarea acestuia.

“Ședința a fost una cu impact puternic emoțional. E trist să știi că se-ntâmplă asta, dar e important ca victimele să știe că au unde se adresa și că are cine le oferi un sprijin”, spune o participantă la discuții.

Ședința s-a încheiat cu o vizită prin centrul “Casa Mărioarei”.

AUTOR: Diana Botnaru

 

Top