FOTO: ,,Caravana Educației,, este în Chișinău. Voluntarii vor ajunge și la tine

51349536_2202095736724000_8748773353168306176_o.jpg

Membrii de la Asociația pentru Românii de Pretutindeni „Inițiativa” au dat startul primului proiect: Caravana Educației. 

Sub deviza „UVT trece Prutul”, voluntarii proiectului și-au propus să meargă în 15 licee din Republica Moldova să le vorbească elevilor claselor a XII-a despre Universitatea de Vest din Timișoara.

În cadrul Caravanei, voluntarii au  reușit să cuprindă licee din regiunea de nord (Bălți), centru (Chișinău, Ungheni) și sud (Cahul), astfel încât să poată atrage la studii studenți din toate regiunile țării și să le ofere tuturor informația necesară.

Răzvan Chirița, membru fondator: Ideea a apărut de la faptul că mulți absolvenți nu sunt încă hotărâți în privința viitorului lor, nu cunosc ce facultate doresc să urmeze sau nu cunosc despre posibilitățile pe care i le poate oferi România. Prin acest proiect noi rezolvăm cumva aceste probleme, prin faptul că le vorbim elevilor despre toate aceste lucruri. Elevii trebuie să cunoască despre perspectivele pe care i le deschide o universitate din România, în cazul nostru vorbim specific de Universitatea de Vest. Dacă ar cunoaște toți aceste lucruri, am avea șansa de a crește o generație educată, cu un puternic spirit civic. Evident, noi îndemnăm ca tinerii după absolvire să se întoarcă înapoi în Republica Moldova ca să pună umărul la schimbarea spre bine. Pe viitor ne propunem să ne extidem proiectul, vizitând liceele din Serbia sau Ucraina.

Nicoleta Popa, voluntară: Acest proiect pentru mine este unul de suflet, unde pot întâlni oameni noi, elevi foarte curioși și încă nedumeriți. Mă bucur că prin acest proiect îi pot ajuta pe viitorii studenți și le ușurez calea spre studii în România.

Le dorim succes și undă verde organizatorior.

AUTOR: Diana Botnaru

Top