Fostul ministru al Apărării, Eugen Sturza REACŢIONEAZĂ la acuzaţiile actualului şef al Apărării, Pavel Voicu

cel-mai-tanar-dintre-ministri-cine-este-eugen-sturza-proaspatul-sef-de-la-aparare-38330.jpg

Fostul ministru al Apărării, Eugen Sturza, spune că lipsa de conlucrare dintre Ministerul Apărării și președintele Igor Dodon, în perioada mandatului său a dominat declarațiile de joi ale actualului ministru al Apărării, Pavel Voicu, care a dezvăluit printre altele că, fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc, se plimba prin cazarmele Armatei „ca la el acasă”, în special în campaniile electorale.

„Pot accepta frustrările ministrului socialist, dar nu pot accepta falsurile și minciunile cu care operează. Eu cred că dumnealui nu a vrut să fie atât de irascibil în conferința de presă prin declarațiile sale „apolitice”, dar îl trădează indicația de miercuri a lui Igor Dodon de a ieși în fața presei, dar și afirmația că Dodon i-a cerut, chipurile, să „depolitizeze” Ministerul. S-a cam lăsat dus de val și s-a încurcat în declarații populiste și cu informații învechite”, a reacționat Sturza pe o rețea de socializare.

Referitor la faptul că, în timpul mandatului său au fost împărțite mai multe arme în dar, iar printre cei care au beneficiat de „darurile” acestuia se numără și fostul lider PDM, Vladimir Plahotniuc, Sturza nu a spus nimic. În schimb, acesta afirmă că arma pe care a primit-o el în dar vine din partea conducerii Marelui Stat Major „în semn de apreciere a militarilor pentru efortul depus în perioada mandatului meu”.

„Apropo, despre pistoale, dacă renunți legal la pistoale din 1946 și achiziționezi câteva mii noi în loc, cred că mai mult e o realizare, decât o „pierdere” pentru militari, dar niciodată nu mi-am dat personal vreo armă, fiind Ministru al Apărării. Armele, 2 la număr, mi-au fost acordate de Conducerea Marelui Stat Major în semn de apreciere a militarilor pentru efortul depus în perioada mandatului meu. Sper că și activitatea domnului Voicu va fi apreciată în măsura realizărilor și va fi și dumnealui onorat sau poate nu. În acest domeniu, ca și în politică, de altfel, e foarte important să lași loc de Bună Ziua”, mai spune fostul ministru al Apărării.

Potrivit fostului ministru al Apărării, actualul ministru, când vorbeşte despre dezastrul din Armata Naţională, pe care a încercat să-l amelioreze prin proiecte, uită cum colegii lui socialişti protestau în faţa Centrului de Informare NATO, cerând lichidarea Armatei Naţionale, pentru povara bugetară pe care o are, dar nu uită să-şi facă poze pe fundalul proiectelor iniţiate de el.

Sturza susține că subiectele „fierbinţi” făcute publice de către Pavel Voicu au fost reflectate şi anterior de presa de investigaţie, cât şi de el cu diferite ocazii. Informaţia a fost trimisă deja la Procuratură, iar cei care se fac vinovaţi de orice ilegalitate, să răspundă în faţa legii.

Top