Publicat la 2020-12-29

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Filletti contribuie la conservarea și dezvoltarea artei în Moldova

2 min read

Filletti Group a contribuit cu 100.000 de lei la restaurarea Filarmonicii Naționale din Chișinău și a lansat o campanie pe rețelele de socializare pentru susținerea artei în Moldova. Videoul a combinat muzica marelui maestru Eugeniu Doga cu talentul violonistului Cătălin Advahov și tinerii din Chișinău.

Pe pagina de Facebook Carne Filletti, a fost publicat videoul împreună cu un mesaj din partea echipei brandului către comunitate:

„Deschideți-vă inimile și cultivați dragostea. Este sursa noastră de energie în aceste timpuri grele.

Filletti oferă 100.000 lei pentru restaurarea Filarmonicii Naționale din Chișinău.

Considerăm că este foarte important să investești și în artă, după ce ți-ai asigurat pâinea cea de toate zilele. Și acestea nu sunt cuvinte deșarte.

De ce asta este atât de important, mai ales în timpurile noastre? Omul este astfel creat, încât audierea muzicii armonioase, pictarea sau contemplarea tablourilor îi curăță și luminează inima, iar o inimă pură ne structurează și ne luminează gândurile.

Este un fapt care nu necesită dovezi științifice, deoarece are o constituție mult mai subtilă, decât poate sesiza chiar și fizica cuantică. De aceea este necesar să conștientizăm că dezvoltarea culturală a societății este direct legată de armonia conștiinței. Doar conștientizând asta, putem ajunge la atât de dorita prosperitate economică și un progres real. Și nicidecum invers.

O idee bună nu poate să apară într-o minte agitată și fără dragoste în inimă. În astfel de condiții, societatea va fi condusă de frică și discordie, iar acesta este un drum spre nicăieri.

În prezent, Moldova are nevoie de artă, ca să se dezvolte. Asta este înțelegerea noastră despre timpurile pe care le trăim.

Am realizat un video, care atrage atenția asupra acestui aspect important al dezvoltării Moldovei. În respectiva lucrare ne-am unit inimile cu tânărul și extrem de talentatul violonist, Cătălin Аdvahov (

Advahov Catalin #Violin), cu marele maestru, Eugeniu Doga și tinerii din orașul nostru.

Această melodie o poți asculta de nenumărate ori. Opriți-vă, ascultați timp de trei minute – există o forță în ea care-ți pătrunde în inimă, ridică din adâncimi emoțiile de dragoste și le aduce la nivelul conștientizării.

Aceasta și este puterea purificatoare și de structurare pe care o are arta.

Acum, având o minte clară și inspirată, putem să ne apucăm de crearea și edificarea viitorului Moldovei, unde deja sufletul și inima ta vor decide cum ar trebui să fie lumea.

Moldova, pământ binecuvântat.

Să ne unim inimile și pe curând, când ne vom revedea la Filarmonică!”

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.