Publicat la 2020-03-12

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Familia Olimpică din Moldova a sădit pomii de cireș japonez, care vor înflori în Parcul Valea Morilor

1 min read

Membrii Familiei Olimpice din Republica Moldova au participat astăzi la ceremonia de plantare a pomilor de cireș japonez, oferiți în dar de către autoritățile locale ale orașului Tomi din prefectrura Nagano, Japonia, scrie olympic.md.

Acest frumos și simbolic gest din partea orașului-gazdă Tomi vine să completeze șirul de acțiuni din cadrul acordului de colaborare, semnat între CNOS și autoritățile locale în cadrul unei vizite a președintelui CNOS Nicolae Juravschi în Japonia la data de 7 august 2017.

Medaliații olimpici Larisa Popova, Nicolae Juravschi, Timofei Screabin, Oleg Moldovan, Serghei Mureico, alătrui de tinerii sportivi talentați și de mare perspectivă Anastasia Nichita, Alaxandra Mîrca, Dan Olaru, dar și antrenori și reprezentanți ai Federațiilor Naționale au plantat pomii de sakura în semn de înfrățire cu cultura și spiritul japonez.

La ceremonie au participat și consilierul Ambasadei Japoniei în Republica Moldova Kazutoshi Hayashi, președintele Fundației pentru relații Moldo-Japoneze Valeriu Bânzaru, managerul PR al Companiei Purcari, sponsor general al CNOS, Oxana Mârca.

În zilele următoare, alți pomi de cireș japonez vor fi plantați la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv și Liceul Internat Municipal cu Profil Sportiv.