“Eminescu şi Basarabia” – o alocuţiune susţinută de academicianul Mihai Cimpoi la Ateneul Român, de Ziua Naţională a Culturii

18007751_big1535967059.jpg

foto: moldpres.md

“Eminescu şi Basarabia” – aşa este intitulată alocuţiune care va fi susţinută de academicianul Mihai Cimpoi la Ateneul Român, de Ziua Naţională a Culturii, 15 ianuarie 2019.

Mihai Cimpoi va aduce, în alocuțiunea intitulată “Eminescu și Basarabia”, un omagiu poetului național și rolului esențial pe care poezia acestuia l-a avut în păstrarea și cultivarea limbii române și a identității naționale dincolo de granițele țării.

Precizăm că, foaierul Ateneului Român va găzdui o expoziție foto-documentară realizată de Biblioteca Academiei Române, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române. Publicul va avea ocazia să admire unul dintre cele mai prețioase manuscrise eminesciene aflate în colecțiile Bibliotecii Academiei Române, Manuscrisul 2261, conținând „Legenda Luceafărului“, precum și monumentala ediție facsimilată „Manuscrisele Mihai Eminescu“, în 38 de volume, un proiect realizat sub coordonarea acad. Eugen Simion.

AUTOR: Liviu Damian

Top