Drumurile în pantă din oraș, închise din cauza condițiilor meteo

66150.jpg

În capitală se circulă în condiții de iarnă, iar serviciile de profil intervin pentru depășirea situațiilor problematice apărute, transmite IPN. Drumurile în pantă: străzile Ganea, Timiș, Poștei, Vadul lui Vodă, Paris, Podul Înalt, Căușeni și stradela Uzinelor pe timp de ninsoare sunt declarate închise, anunță Primăria municipiului Chișinău.

Autoritățile administrației publice locale îndeamnă cetățenii să utilizeze transportul public, în loc de automobilele personale, iar cei care din anumite motive nu pot renunța la mașină să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a evita aglomerarea traficului și a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util. Agenții economici și gestionarii de imobile sunt chemați să-și curețe zăpada de pe teritoriul în care activează.

În dimineața zilei, la linie au fost emise 307 troleibuze și 91 de autobuze. Regia Exdrupo a început intervenția pe străzi de la ora 04.00. Se acționează, prioritar pe străzile principale, pe arterele pe care circulă transportul public și pe căile de acces către suburbii. De la ora 8.00, Regia lucrează cu 28 de utilaje, pe timp de zi, iar noaptea va interveni cu 60 de autospeciale.

Regia locativ-comunală intervine de la ora 8.00, cu 35 de utilaje cu perie și lamă și cu 350 de muncitori, la curățarea căilor de acces în cartiere, a trotuarelor și a stațiilor de așteptare a transportului public.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, la numerele de telefon: (022) 22-22-67 și (022) 22-26-04.

Meteorologii au emis avertizare cod galben pentru zile de joi și vineri, 10 și 11 ianuarie, fiind prognozate condiții complicate ale vremii.

REDACTOR: Diana Botnaru

Top