Drumul fructelor: În Republica Moldova a fost lansată campania “Culege-ți singur”

60362396_447722576042088_1626762753630797824_n.jpg

foto: madein.md

Proiectul Madein.md implementează pe parcursul acestui an  noua campanie ,,Culege-ți singur”, care este un concept inovativ pentru Republica Moldova și vine să promoveze consumul produselor autohtone. În acest fel, vizitatorii își culeg singur roada și achită doar pentru kilogramele culese.

foto: madein.md

În întreaga lume este foarte răspândit conceptul ,,Pick-Your-Own”, care se traduce ,,Culege-ți singur”, prin care vizitatorii au acces la plantațiile fermierilor și își culeg de sine stătător fructele și legumele.

Fiecare companie sau gospodărie agricolă are propria pagină, unde este indicat atât locul amplasării livezii sau a plantației, cât și datele de contact. Doritorii de a vizita plantațiile fermierilor trebuie să se programeze prealabil și să se asigure că vor fi așteptați și întâmpinați în locul stabilit cu producătorii.  În cazul în care nu aveți o înscriere prealabilă, trebuie să știți că nu veți avea acces pe teritoriu.

foto: madein.md

„Fiecare doritor, fie el cetățean al Moldovei sau al unei alte țări, va putea contacta de sine stătător producătorii agricoli locali pentru a organiza o eventuală vizită. În cadrul acestor deplasări, consumatorii au oportunitatea de a comunica cu producătorul, de a afla istoria afacerii, ce soiuri se cultivă, cum au fost ele prelucrate, în ce formă pot fi consumate și cum pot fi păstrate. Prin intermediul acestui proces se elimină orice suspiciune, consumatorii alegând singuri fructele și legumele, având garanția că ele sunt crescute natural și sunt proaspete”, spun organizatorii.

Pe pagina web drumulfructelor.madein.md puteți verifica perioada de coacere pentru fiecare cultură agricolă, precum și agricultorii disponibili de a primi vizitatori.

Campania ,,Culege-ți singur” își propune să dezvolte canalele de distribuție alternative pentru producătorii agricoli locali, dar și să promoveze turismul agrar atât pentru cetățenii Republicii Moldova, cât și pentru turiștii de peste hotarele ei.

AUTOR: Daniela Pascari, reporter stagiar

Top