Dezastrul ALB din Republica Moldova, ÎN IMAGINI

3.jpg

Republica Moldova, SUB asediul nămeților. Codul portocaliu de vreme rea a intrat în vigoare pe teritoriul Republicii Moldova. În continuare vă prezentăm imagini cu “dezastrul alb” care a venit peste Moldova.

ANENII NOI:

 

 

CAHUL:

 

În același timp, ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor informează că în urmă cu puțin timp s-a luat decizia ca traseul Taraclia-Cahul, porțiunea dintre localitățile Ciumai-Burlăceni să fie închisă din cauza ninsorii viscolite.

De asemenea, din cauza vremii rele activitatea Portului Internațional de Mărfuri și Pasageri Giurgiulești a fost sistată, iar accesul trenurilor marfare spre Giurgiulești a fost restricționat.

Cel mai greu se circulă pre drumurilor din raioanele de centru și sud ale Republicii Moldova, unde meteorologii au emis avertizare cod portocaliu de vreme rea.

Astfel, de către Administrația de Stat a Drumurilor pentru sezonul de iarnă 2016-2017 au fost pregătite:
– autogredere – 104,
– buldozere cu şenile – 35,
– tractoare pe pneuri cu lame – 92,
– freze de zăpadă – 18,
– distribuitoare auto –136,
– încărcătoare – 53,
– excavatoare – 41.

Drumarii sunt dotați și cu material antiderapant. Pentru acest sezon au fost pregătite 80,1 mii tone  material antiderapant dintre care sare și nisip. Totodată, în premieră pentru Republica Moldova, în acest an pe traseele M2 Chișinău-Orhei și R3 Chișinău-Hâncești este aplicată doar sare. care va avea un efect de lungă durată și nu va permite formarea gheții sau poleiului pe un termen mai lung.

După necesitate vor fi organizate posturi de remorcare a unităţilor de transport de tonaj mare, care se confruntă cu greutăţi la depăşirea sectoarelor dificile menţionate.

Salvatorii au fost solicitați pentru a debloca două autocamioane pe traseul Slobozia – Vulcănești, care au staționat și au blocat traseul. Angajații Serviciului au reușit să deblocheze mijloacele de transport pentru a fluidiza circulația. Salvatorii au reușit să deblocheze două autobuse și două autoturisme din apropierea localității Vulcănești, care au rămas împotmolite.  La moment se monitorizează situația pe traseele Giurgiulești – Slobozia și Ciumai – Burlăceni. În caz de situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze de urgență serviciul 901.

Liviu Damian // Moldova9.com

Top