Publicat la 2020-09-05

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Designul interior minimalist accentuează trăsăturile arhitecturale atractive ale unui spațiu

3 min read

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 82

Minimalismul e despre crearea unui spațiu în care să poți avea un trai simplu, dar să-ți simți valoarea de zi cu zi. Un design interior minimalist e mai mult decât ceea ce poți vedea cu ochii. Minimalismul se extinde peste hotarele amenajării interioare și ajunge până la conceptul „stil de viață”. Acest termen promovează o singură regulă: cu cât mai puține lucruri ai în casă, cu atât mai puțin stres și cu atât mai multă libertate ai. Are sens pentru tine, nu-i așa?

De la interior minimalist pornim în analiza spațiului arhitectural, ce pare a fi valorificat de lipsa obiectelor inutile în zona rezidențială. Dacă te întrebi cum este valorificată arhitectura spațiului, atunci ți-am pregătit o listă de tehnici după care se conduce designul interior minimalist.

  1. Instalații de lumini de calitate

În timp ce unele mișcări minimaliste se referă la moderație, designul interior minimalist nu prevede neapărat un joc al luminilor. Corpurile de iluminat instalate pe tavan sau pereți sunt o modalitate impresionantă de a decora încăperea în stil minimalist.

  • Materiale și texturi variate

Orice arhitectură interioară nu poate fi completă dacă nu sunt utilizate diferite texturi și materiale. Riscul de a nu găsi echilibrul în combinații este mereu prezent. Minimalismul însă merge pe varianta „puțin, dar funcțional”, perfect pentru spațiile mici cu o arhitectură interioară ce se vrea valorificată. Lemn natural, piatră, elemente din metal, toate vin să-i ofere funcționalitate locuinței, dar și un confort vizual aparte.

  • Simplitate în mobilier

Minimalismul liniilor drepte și al formelor rotunde în elementele de mobilă formează în ansamblu o locuință simplă și practică. Arhitectura de interior capătă astfel valoare apreciată în special de cei care au nevoie de mai mult spațiu de manevrare.

  • Prezența zonei Open Space

Spațiul deschis este un „must-have” pentru orice locuință în stil minimalist. Zona Open Space devine multifuncțională când toate elemente de mobilier și decor sunt aranjate la periferiile spațiului deschis. Astfel, se obține mai mult loc de manevrare, dar și o atmosferă plăcută.

  • Cromatici neutre și relevanță în culori

Minimalismul utilizează gradația și liniaritatea, astfel încât frecvent se folosesc 1-2 culori neutre, iar celelalte vin să completeze ansamblul cromatic. Percepția precum că designul minimalist operează cu nuanțe plictisitoare este greșită. Acest stil poate fi combinat cu elemente scandinave ce vin să ofere o pată de culoare vie minimalismului.

Dacă ești decis să valorifici și tu arhitectura locuinței tale cu ajutorului stilului minimalist, biroul de arhitectură și design interior din Chișinău Polyart Design este aici pentru tine. Specialiștii echipei sunt gata să-ți dea o mână de ajutor în implementarea cu succes a acestor tehnici pentru a oferi locuinței tale personalitate și eleganță. Sună acum la +373 69 342561 și discută cu profesioniștii în domeniu.

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.