Publicat la 2020-06-18

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Dereck Hogan: “Cetăţenii Republicii Moldova merită lideri oneşti şi responsabili”

2 min read

În această perioadă de criză provocată de COVID-19, SUA și alte țări vor continua să sprijine Republica Moldova pentru depăşirea acestei provocări. Dar autorităţile de la Chişinău trebuie să acorde o atenţie deosebită şi la sănătatea democrației Republicii Moldova. Mesajul tranşant a fost transmis de Excelenaţa Sa, ambasadorul SUA la Chişinău, Dereck Hogan, prin intermediul unui articol publicat pe pagina oficială a ambasadei.

“Am văzut anumite progrese. Guvernul a intensificat, spre exemplu, semnificativ eforturile de confiscare a profiturilor ilicite din activitatea infracțională. Rămân, însă, multe de făcut pentru a asigura calea Republicii Moldova și pentru a recâștiga încrederea deplină a cetățenilor săi.”
sursa: Ambasada SUA în Republica Moldova

De asemenea, diplomatul american consideră că liderii Republicii Moldova trebuie să își dubleze eforturile pentru a combate corupția și pentru a asigura o justiție imparțială pentru toți cetățenii. Reforma reală a justiției necesită o viziune pe termen lung, o consultare extinsă și continuă cu societatea civilă și partidele politice dar și un angajament constant de consolidare a statului de drept.

“Deși este puțin probabilă încheierea crizei COVID-19 înainte de alegerile prezidențiale din Republica Moldova din noiembrie, aceasta nu poate deveni o scuză pentru amânarea măsurilor necesare de îmbunătățire a procesului electoral. Poporul Republicii Moldova are dreptul de a-și alege liderii și viitorul fără interferențe, fie dinăuntrul sau din afara țării.”
sursa: Ambasada SUA în Republica Moldova

…mai declară Hogan. Întrucât Republica Moldova se află din nou la răscruce și se confruntă cu provocări fără precedent, Statele Unite rămân un partener fidel și constant al cetățenilor ei. Mai mult, SUA crede cu tărie că locuitorii Republicii Moldova merită lideri onești și responsabili și o oportunitate de a construi o viață mai bună pentru ei înșiși și pentru generațiile viitorului.

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.